Το Τελ Αβίβ είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, οπότε αν σχεδίαζες να ζήσεις εκεί, ίσως θα πρέπει να το σκεφτείς ξανά τώρα. Το γεγονός αυτό, οφείλεται, φυσικά, στην ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, ο οποίος έχει αυξήσει και το κόστος ζωής παγκοσμίως.

Σύμφωνα με έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η ισραηλινή πόλη «σκαρφάλωσε» πέντε θέσεις ψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι, για να πάρει τον ανεπιθύμητο «τίτλο» για πρώτη φορά, σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit, το τμήμα έρευνας και ανάλυσης του περιοδικού The Economist.

Βρήκαμε τις πιο μαγικές λιμνοθάλασσες στον κόσμο και σε καλούν να τις επισκεφτείς ακόμα και τον χειμώνα!

Για ποιους λόγους το Τελ Αβίβ ανακηρύχθηκε η ακριβότερη χώρα του κόσμου;

Το Τελ Αβίβ ανέβηκε στην κατάταξη εν μέρει λόγω της ισχύος του σέκελ έναντι του δολαρίου, καθώς και των αυξήσεων στις τιμές των μεταφορών και των ειδών πρώτης ανάγκης.

Το Παρίσι και η Σιγκαπούρη ήρθαν από κοινού στη δεύτερη θέση, ενώ τις χώρες αυτές ακολουθεί η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ. Η Νέα Υόρκη ήταν στην έκτη θέση και η Γενεύη στην έβδομη.

Πώς να επωφεληθείς στο έπακρο από τις αγορές σου στα duty free

Την πρώτη 10άδα ολοκλήρωσαν κατά σειρά η Κοπεγχάγη του Λος Άντζελες και η Οσάκα της Ιαπωνίας.

Πέρυσι, η έρευνα έφερε το Παρίσι, τη Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ στην πρώτη θέση.

Τα φετινά δεδομένα συλλέχθηκαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο καθώς το κόστος των ναύλων και των εμπορευμάτων αυξήθηκε και δείχνει ότι κατά μέσο όρο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 3,5% σε τοπικό νόμισμα – ο ταχύτερος πληθωρισμός που καταγράφηκε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι κοινωνικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού «έχουν διαταράξει τις τιμές των αγαθών, οδηγώντας σε ελλείψεις και αύξηση», δήλωσε η Upasana Dutt, επικεφαλής του παγκόσμιου κόστους ζωής στο Economist Intelligence Unit.

Τα travel hacks του TikTok που θα σε σώσουν στο επόμενο ταξίδι σου με το αεροπλάνο

«Μπορούμε ξεκάθαρα να δούμε τον αντίκτυπο στον φετινό δείκτη, ιδιαίτερα με την έντονη άνοδο των τιμών της βενζίνης», είπε, ενώ οι κεντρικές τράπεζες αναμένεται να αυξήσουν προσεκτικά τα επιτόκια, μειώνοντας τον πληθωρισμό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News