Στην 33η ετήσια έρευνα από το Condé Nast Traveler για τα Readers’ Choice Awards, οι αναγνώστες ψήφισαν και ανέδειξαν μεταξύ άλλων και τους 20 αγαπημένους τους προορισμούς για σκι και après-ski στην Ευρώπη για το 2020. Αναλυτικά ακολουθούν τα ski resorts στην Ευρώπη που κατάφεραν να κατακτήσουν μια θέση στο top 5 της λίστας του περιοδικού.

Η αλήθεια είναι ότι οι προορισμοί που επέλεξαν οι αναγνώστες του Condé Nast Traveler είναι κάπως αναμενόμενοι, καθώς οι χώρες που συναντάμε στη λίστα είναι η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία και η Ιταλία, που παραδοσιακά (στην προ-κορονοϊού εποχή) συγκέντρωναν κατά τη διάρκεια του Χειμώνα εκατοντάδες λάτρεις του σκι και όχι μόνο.

Κι ακόμη κι εάν φέτος είναι αδύνατον να ταξιδέψουμε, εμείς βάζουμε στόχο στο μέλλον να επισκεφτούμε κάποιο από τα παρακάτω ski resorts στην Ευρώπη.

Τα 5 καλύτερα ski resorts στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Condé Nast Traveler:

1. St. Moritz, Ελβετία

Το παλαιότερο θέρετρο χειμερινών διακοπών του κόσμου είναι επίσης το πιο κομψό και πολυτελές και γι’ αυτό κάθε χρόνο αποτελεί αγαπημένο προορισμό της ελίτ της αριστοκρατίας. Στο St. Moritz ο ήλιος λάμπει 322 μέρες κάτι που καθιστά ακόμα πιο ευλογημένο αυτόν τον τόπο, ενώ είναι γνωστό και για το περίφημο champagne κλίμα του.

© Stefano Politi Markovina/Alamy

2. St. Anton, Αυστρία

Το St. Anton am Arlberg είναι ένα χωριό στο Τιρόλο της δυτικής Αυστρίας και είναι γνωστό ως το λίκνο του αλπικού σκι. Για περισσότερα από 100 χρόνια υποδέχεται επαγγελματίες σκιέρ, ενώ όσοι φτάσουν στο St. Anton δεν θα πρέπει να φύγουν πριν επισκεφτούν τα εστιατόρια του, οκτώ από τα οποία βραβεύτηκαν φέτος από το 2020 Gault-Milau Guide.

© Unsplash/Charlie Storey

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News