Τώρα που οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν αρχίσει να μειώνονται και ο COVID σιγά, σιγά μοιάζει να ανήκει στο παρελθόν, όλοι μας ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τα ταξίδια, να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και πολιτισμούς και γιατί όχι; Να βγάλουμε και λίγα χρήματα ενώ ταξιδεύουμε και γεμίζουμε εμπειρίες!

Ο κόσμος, λοιπόν, σε καλεί και υπάρχουν τόσοι πολλοί πολιτισμοί τους οποίους μπορείς να ανακαλύψεις, πόσο μάλλον η κουζίνα που πρέπει να δοκιμάσεις και οι παραλίες που θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως τα ταξίδια τις περισσότερες φορές είναι ακριβά. Πώς θα σου φαινόταν, όμως, αν σου έλεγα ότι μπορείς να γίνεις «εργαζόμενη ταξιδιώτισσα» ώστε να μπορείς να κερδίζεις χρήματα αποκτώντας παράλληλα νέες εμπειρίες σε όλο τον κόσμο;

Η συγγραφή και η διαχείριση ενός site είναι καλές πηγές απομακρυσμένου εισοδήματος, αλλά αν θέλεις να εργαστείς κάπου με πιο πρακτικό τρόπο, σου έχουμε μερικές εξαιρετικές προτάσεις για το πού να πας και τι να κάνεις και παρέχονται από το Δελτίο Εργασίας στο Εξωτερικό.

Από κορυφαίες δραστηριότητες σε καλοκαιρινή κατασκήνωση στην Ευρώπη μέχρι συλλογή φρούτων στο Μαρόκο, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που μπορείς να διαλέξεις.

5 μυστικά για πιο οικονομικά ταξίδια που κανείς δεν σου είπε ποτέ!

Καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στην Ευρώπη

Η καλοκαιρινή περίοδος της κατασκήνωσης στην Ευρώπη είναι σχεδόν προ των πυλών και υπάρχον κάποιες κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν. Η υψηλή περίοδος είναι ο Ιούνιος και ο Ιούλιος, αλλά ορισμένες θέσεις θα ξεκινήσουν ένα μήνα νωρίτερα και θα τελειώσουν μερικές εβδομάδες αργότερα.

Οι ρόλοι μπορούν να χωριστούν σε 3: διδασκαλία αγγλικών, διδασκαλία δραστηριοτήτων και θέσεις ιστορικού. Όποιος κι αν είναι ο ρόλος σου, το κύριο καθήκον σου θα είναι η διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά και τους νέους που φροντίζεις, ενώ παράλληλα θα κάνεις διασκεδαστική την εκμάθηση των Αγγλικών.

Κατασκηνώσεις χωριών

Village Camps πραγματοποιούνται για περίπου ένα μήνα αυτό το καλοκαίρι στην Ελβετία, την Αυστρία και την Πορτογαλία. Οι κενές θέσεις, εκτός από την εκπαίδευση δραστηριοτήτων, περιλαμβάνουν φωτογράφο και ναυαγοσώστη.

Θέσεις στην Ελβετία είναι διαθέσιμες σε κατόχους διαβατηρίων από τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχολές Γλωσσών Alpadia (Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία & Η.Β.)

Η Alpadia λειτουργεί «αγγλικά στρατόπεδα» σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες, από τις όχθες του Σηκουάνα έως τις Άλπεις, από τα μέσα Απριλίου έως τα μέσα Αυγούστου. Διευθύνουν επίσης κατασκηνώσεις γερμανικής και γαλλικής γλώσσας.

Sunflower Sprachcamps (Γερμανία)

Αυτές οι κατασκηνώσεις πραγματοποιούνται σε ξενώνες νέων στη Βαυαρία, όπου η αγγλική διδασκαλία συνδυάζεται με αναρρίχηση και κινηματογραφικά έργα. Οι αγγλόφωνοι εκπαιδευτές διδάσκουν τη γλώσσα με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

American Express Travel: Οι Millenials και η Gen Z κλείνουν “διακοπές ζωής” – Οι τάσεις στον τουρισμό για το 2022

Fokus Camps (Γερμανία)

Η Fokus αναζητά ανθρώπους με πάθος για τη γλώσσα, τον αθλητισμό και τη φύση. Η ομάδα επιδιώκει να καλύψει θέσεις συμβούλων και αρχηγών στην αγγλική κατασκήνωση στις κατασκηνώσεις της σε Chiemsee, Bodensee, Amersee και Berchtesgaden.

The Village (Ισπανία)

Το Village πραγματοποιεί τις καλοκαιρινές του κατασκηνώσεις σε ξενοδοχειακό θέρετρο και αθλητική πανεπιστημιούπολη, δέκα λεπτά από την παραλία. Εδώ μια διεθνής ομάδα προπονητών έχει την ευκαιρία να εργαστεί στην Ισπανία για τέσσερις εβδομάδες τον Ιούλιο.

Πιο συγκεκριμένοι ρόλοι καλοκαιρινής κατασκήνωσης

Οι μικρότερες κατασκηνώσεις σε όλη την Ευρώπη απαιτούν συχνά εξειδικευμένες δεξιότητες, όπως η κηπουρική, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί αγγλόφωνοι ρόλοι.

Κυρίως, θα χρειαστεί να έχεις έναν λογαριασμό στον ιστότοπο Workaway για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτές τις εργασίες.

Βοήθεια στο σπίτι και στην καλοκαιρινή κατασκήνωση στο Algeciras της Ισπανίας

Χρειάζονται κάποιον για ολόκληρο τον Ιούλιο – και τα καθήκοντα περιλαμβάνουν επίσης σποραδική φροντίδα της κόρης τους στο σπίτι.

Βοήθεια για την καλοκαιρινή κατασκήνωση στη Βόρεια Ιταλία

Αυτά τα παιδιά οργανώνουν μια καλοκαιρινή κατασκήνωση κάθε καλοκαίρι, όπου χρειάζονται αγγλόφωνους για να βοηθήσουν σε δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο! Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Εργασία σε μουσικά φεστιβάλ

Μετά από μερικά καλοκαίρια αποχής, τα μουσικά φεστιβάλ επιστρέφουν. Ένας τρόπος για να προσπεράσεις τις μεγάλες ουρές είναι να προσφέρεις εθελοντικά και να δουλέψεις σε ένα φεστιβάλ.

Κάθε ένα από τα εκατοντάδες φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ απαιτεί τεράστια οργάνωση και πολλά είναι πρόθυμα να προσφέρουν δωρεάν εισιτήρια, ξεχωριστές εγκαταστάσεις κάμπινγκ για το προσωπικό και άλλα προνόμια σε όσους θέλουν να βοηθήσουν.

Για παράδειγμα, ο ιστότοπος του Glastonbury προτείνει ότι οι εθελοντές συνήθως απαιτείται να εργάζονται τρεις οκτάωρες βάρδιες για να κερδίσουν τα εισιτήριά τους.

Αυτά είναι μεριά από τα καλύτερα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ για να κάνεις αίτηση είτε για αμειβόμενη εργασία, είτε για εργασία με αντάλλαγμα ένα δωρεάν εισιτήριο:

  • Roskilde Festival (Δανία. 25 Ιουνίου – 2 Ιουλίου)
  • Melt (Γερμανία. 9-12 Ιουνίου)
  • Φεστιβάλ Træna (Νορβηγία. 7-9 Ιουλίου)
  • Φεστιβάλ Oya (Όσλο, Νορβηγία. 9-13 Αυγούστου)
  • Electric Picnic (Loais, Ιρλανδία. 2-4 Σεπτεμβρίου)
  • Spraoi Festival (Waterford, Ιρλανδία. 29-31 Ιουλίου)
  • Greenfield (Ιντερλάκεν, Ελβετία. 9-11 Ιουνίου)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News