Θες απεγνωσμένα να πας διακοπές, αλλά σκέφτεσαι ότι δεν έχεις αρκετά λεφτά στην άκρη κι ότι ο μισθός σου δεν είναι αρκετός για να τα βγάλεις πέρα; Έχεις σκεφτεί να κάνεις εξοικονόμηση χρημάτων για να πας πιο άνετα διακοπές;

Κι όμως, η εξοικονόμηση χρημάτων δεν είναι και τόσο δύσκολο πράγμα, όσο μπορεί να νομίζεις. Μπορείς αρκετά εύκολα να μαζέψεις τα δικά σου χρήματα και να πας τις διακοπές που τόσο πολύ θες.

 Καφές από το σπίτι

εξοικονόμηση χρημάτων

Unsplash

Κάθε μέρα χαλάς τουλάχιστον 1-2€ σε καφέδες και πολλές φορές και παραπάνω, με αποτέλεσμα να ξοδεύεις γύρω στα 60€ τον μήνα ή και περισσότερα, αποκλειστικά σε καφέδες. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να περιορίσεις αυτό το σημαντικό για το πορτοφόλι σου έξοδο και να φτιάχνεις καφέ στο σπίτι; Μπορείς άνετα να τον παίρνεις μαζί σου και στο γραφείο και να μην παραγγέλνεις απ’ έξω.

Υπολόγισε τα έξοδα κάθε μήνα

εξοικονόμηση χρημάτων

Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να κάνεις οικονομία είναι να υπολογίσεις τα έξοδα κάθε μήνα που έρχεται, έτσι ώστε να αποφύγεις περιττές σπατάλες. Προσπάθησε να μην ξεφύγεις από το budget σου και να μην κάνεις έξοδα που δεν χρειάζονται.

Πήγαινε στο σουπερμάρκετ με λίστα

Το σουπερμάρκετ είναι ο πιο εύκολος τρόπος να χαλάσεις εύκολα και γρήγορα χρήματα. Και είμαι σίγουρη πως κάθε φορά που πηγαίνεις παίρνεις τουλάχιστον 5 πράγματα παραπάνω από αυτά που υπολόγιζες και είχες σκεφτεί από πριν. Γι’ αυτό και καλό είναι να παίρνεις μαζί σου μια λίστα με τα πράγματα που χρειάζεσαι και να μην ξεφεύγεις από αυτή.

Περίμενε τις προσφορές

εξοικονόμηση χρημάτων

Kirsty Begg/stocksy

Είτε θέλεις να ψωνίσεις καινούργια ρούχα, είτε να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια για ένα ταξίδι, καλό θα είναι να περιμένεις τις προσφορές σου ρούχα και σε αεροπορικά αντίστοιχα. Μην βιαστείς να κλείσεις, για παράδειγμα, πολύ ακριβά εισιτήρια αν έχεις αρκετό χρόνο μπροστά σου, ώστε να βρεις πιο φθηνά.

Οικονομία στις εξόδους

Κάνε οικονομία ακόμα και στις εξόδους σου, αλλά χωρίς υπερβολή. Όποτε μπορείς, αντί να βγαίνεις έξω με τους κολλητούς σου, κανονίστε να βρεθείτε σε ένα σπίτι και να πιείτε εκεί καφέ. Θα κάνετε όλοι μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και θα δείτε διαφορά στην τσέπη σας. Επίσης, αντί να τρέχεις στο γυμναστήριο, προτίμησε ένα δημοτικό γήπεδο, που θα μπορείς να πηγαίνεις για τρέξιμο και γυμναστική τσάμπα.

Κουμπαράς

εξοικονόμηση χρημάτων

Ο κουμπαράς είναι για κάθε ηλικία κι αν παραμελείς να τον χρησιμοποιείς, τότε δεν πρόκειται ποτέ να εξοικονομήσεις χρήματα. Βάλε έναν χρηματικό στόχο και με βάση αυτόν βάζε στην άκρη κάθε μέρα ή κάθε βδομάδα μερικά λεφτά, ακόμα και 1€ την ημέρα κάνει τη διαφορά. Στο τέλος του μήνα θα έχεις μαζέψει τουλάχιστον 30€ από το πουθενά, χωρίς ιδιαίτερο κόπο!