Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για τους λάτρεις του κρασιού!

LIKE US ON FACEBOOK

“Οίνος ευφραίνει καρδίαν” λένε κι αν αγαπάς το κρασί, τότε ταυτίζεσαι πλήρως με τη φράση αυτή. Όμως, ξέρεις πού θα πιεις καλό κρασί; Αν δεν είσαι σίγουρος ακόμα, τότε είσαι τυχερός γιατί θα σου αποκαλύψουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι προορισμοί για τους λάτρεις του κρασιού. 

Αν αγαπάς τον οίνο, τότε ξέρεις τι θα πει καλό κρασί και γνωρίζεις καλά πως δεν μπορείς να το βρεις οπουδήποτε. Μπορεί να έχεις επισκεφτεί πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και να μην έχεις πιει ακόμα ένα καλό ποτήρι κρασί. Κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα ποιοι είναι οι κατάλληλοι προορισμοί για τους λάτρεις του κρασιού.

Αν, λοιπόν, όταν ταξιδεύεις θες να πίνεις και καλά, τότε ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψουμε πού θα κάνεις τα επόμενά σου ταξίδια!

Οι καλύτεροι προορισμοί για τους λάτρεις του κρασιού

Bordeaux, Γαλλία

Η γαλλική αυτή πόλη είναι πραγματικά πανέμορφη και κρύβει πολλές εκπλήξεις. Φημίζεται για το καλό της κρασί και τους αμπελώνες της. Οι περισσότεροι λάτρεις κρασιού επιλέγουν να επισκεφτούν το Saint-Emilion για το εξαιρετικό κρασί του.

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το La Cité du Vin. Ποιο είναι; Δεν πιστεύω να μην ξέρεις το ομορφότερο μουσείο κρασιού στον κόσμο. Εκεί θα ζήσεις ένα διαδραστικό ταξίδι στον κόσμο του κρασιού και του πολιτισμού, που θα σε μαγέψει!

Douro Valley, Πορτογαλία

Η Κοιλάδα Douro είναι πραγματικά μαγευτική. Αποτελεί Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και απέχει περίπου 1,5 ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη του Πόρτο. Γύρω από την κοιλάδα Douro υπάρχουν πετρώδεις αμπελώνες σε απότομες πλαγιές, με διάσπαρτες φάρμες κρασιού του 18ου και 19ου αιώνα. Το θέαμα είναι εκπληκτικό.

Τοσκάνη, Ιταλία

Για τους λάτρεις της Ιταλίας η Τοσκάνη είναι η ιδανική επιλογή. Στην κεντρική Ιταλία θα βρεις ένα καλλιτεχνικό τοπίο με τη φύση να είναι στα καλύτερά της. Εκεί θα θαυμάσει τα Απέννινα όρη και πολλές προστατευόμενες περιοχές, όπως η λιμνοθάλασσα Orbetello, όπου ζουν πολλά είδη πτηνών.

Champagne, Γαλλία

Η γαλλική αυτή πόλη είναι γνωστή για την ποιότητα των αμπελώνων της, που καλύπτουν επιφάνεια μεγαλύτερη από 30.000 εκτάρια. Εκεί μπορείς να επισκεφτείς μουσεία φημισμένα για τη σαμπάνια και να δοκιμάσεις καλό κρασί.

Margaret River, Αυστραλία

Αν πέρα από το κρασί αγαπάς και το surfing, τότε εκεί επιβάλλεται να πας. Διαθέτει απομονωμένους όρμους, αμμώδεις παραλίες και 100 οινοποιεία που παράγουν μερικά από τα πιο συλλεκτικά καμπερνέ και Chardonnays της χώρας.

Αφού λατρεύεις τον οίνο θα πρέπει και να ξέρεις αν το κόκκινο κρασί είναι σύμμαχος της υγείας σου!

Διάβασε ακόμα:

Οι προορισμοί που πρέπει να ανακαλύψεις, γιατί σε λίγα χρόνια θα έχουν εξαφανιστεί!

Photo: Unsplash/ Daniel Vogel
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved