Τα ταξίδια σημαίνουν ευτυχία… Αυτό το ξέρεις. Αλλά προς το παρόν το ήξερες απ’ την εμπειρία σου και τα βιώματα των δικών σου ανθρώπων. Τώρα, μια έρευνα το επιβεβαιώνει, βάζοντας τα ταξίδια πολύ ψηλά στη λίστα με τους παράγοντες που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Η έρευνα απ’ το Washington State University αποδεικνύει ότι αυτό που μας στερεί η πανδημία, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ευτυχία μας.

ταξίδια σημαίνουν ευτυχία
Pexels

Τα ταξίδια σημαίνουν ευτυχία, αλλά πώς αποδεικνύεται αυτό;

500 άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τα ταξίδια. Πάνω απ’ τους μισούς ανέφεραν ότι ταξιδεύουν πάνω από τέσσερις φορές για ψυχαγωγία και μόλις το 7% των ερωτηθέντων είπαν ότι δεν ταξιδεύουν καθόλου.

Εκείνοι που ανέφεραν ότι ταξιδεύουν πάνω από 75 μίλια μακριά απ’ το σπίτι τους, ήταν εκείνοι οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι πιο ευχαριστημένοι με τη συνολική ευημερία τους. Αντιθέτως, όσοι δήλωσαν ότι δεν ταξιδεύουν καθόλου ή λίγο, δεν έδειξαν να είναι τόσο ικανοποιημένοι απ’ τη ζωή τους.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι έχουν καταλήξει με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι η ευημερία ενός ανθρώπου εξαρτάται απ’ την οικογένεια, τους φίλους, τη δουλειά του ενώ το ταξίδι παίζει έναν ουσιαστικό ρόλο στην αύξηση της εμπειρίας απ’ την ικανοποίηση της ζωής.

ταξίδια σημαίνουν ευτυχία
Pexels

Ένα ταξίδι σε βγάζει απ’ την ρουτίνα σου και προκαλείται απ’ την θέλησή σου να ζήσεις όσο περισσότερα μπορείς. Όταν αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται, νιώθεις γεμάτος και ικανοποιημένος.

Όταν μιλάμε για “ταξίδι αναψυχής” μιλάμε κυριολεκτικά! Τα ταξίδια επιδρούν στην ψυχή μας και δεν πρέπει να υποτιμάμε το πόσο συμβάλλουν στην ευτυχία μας!

Προς το παρόν, εν μέσω πανδημίας, βρίσκουμε άλλους τρόπους να ταξιδεύουμε, αλλά μόλις οι συνθήκες μας το επιτρέψουν, τα ταξίδια θα μπουν για τα καλά ξανά στη ζωή μας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News