Ποια είναι η τάση του φετινού καλοκαιριού έπειτα από την καραντίνα που περάσαμε και την εξάπλωση του κορονοϊού; Μα φυσικά και το ταξίδι με αυτοκίνητο δε θα μπορούσε να λείψει απ’ τις ζωές μας φέτος το Καλοκαίρι. 

Ο κορονοϊός άλλαξε κατά πολύ τον τρόπο που ταξιδεύουμε, έφερε στο προσκήνιο νέα δεδομένα και άλλαξε ακόμα και τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Μπορεί να θες πάρα πολύ -όπως όλοι μας άλλωστε- να κάνεις μακρινά ταξίδια, να πας στο εξωτερικό, να μπεις σ’ ένα αεροπλάνο κι όπου σε βγάλει, να επιβιβαστείς στο πλοίο και να πας στο πρώτο νησί που θα σου ‘ρθει στο μυαλό, όμως κάτι τέτοιο είναι λίγο δύσκολο κι είναι πιο πιθανό να σου δημιουργήσει ανασφάλεια.

Η τάση του φετινού καλοκαιριού θέλει τα ταξίδια να γίνονται με πιο εύκολο και ασφαλές τρόπο. Έτσι λοιπόν και το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι η καλύτερη επιλογή. Τι λες λοιπόν για ένα road trip;

Όσα θες να ξέρεις για το ταξίδι με αυτοκίνητο

Έλεγξε το αυτοκίνητο 

Από τη στιγμή που ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, φρόντισε να έχεις τσεκάρει ότι όλα είναι καλά, λάστιχα, λάδια, υγρά κι οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χαλάσει το ταξίδι σου.

Μην ξεχάσεις, ακόμα, να καθαρίσεις το αυτοκίνητο και τα τζάμια του πριν το ταξίδι.

ταξίδι με αυτοκίνητο

Μουσική 

Η καλύτερη συντροφιά φυσικά! Λίγα πράγματα ταιριάζουν τόσο πολύ, όσο η μουσική και ο ανοιχτός δρόμος. Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να ακούσεις μουσική, οπότε βεβαιώσου ότι έχεις κατεβάσει αρκετές λίστες αναπαραγωγής.

Απαραίτητα έγγραφα 

Μερικά έγγραφα, όπως ταυτότητα, άδεια οδήγησης, ασφάλεια, άδεια κυκλοφορίας, είναι πάντα απαραίτητα όταν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο.

Κάνε και καμιά στάση 

Αν το ταξίδι σου είναι μακρινό σίγουρα θα περνάς κι από άλλες ενδιαφέρουσες περιοχές. Κάνε έστω μία στάση να τις ανακαλύψεις, πέρνα από κεντρικά τους σημεία και δοκίμασε τοπικά προϊόντα. Μόνο θετικά έχεις να κερδίσεις.

Συνταξιδιώτης 

Τα road trips μπορούν να φτιάξουν έναν ισχυρότερο δεσμό ή να καταστρέψουν μια φιλία. Σίγουρα, θα σε κάνουν να γελάσεις, αλλά φαντάσου να είσαι κολλημένος σε ένα αυτοκίνητο για έξι ώρες.

ταξίδι με αυτοκίνητο

Μην ξεχάσεις το φορητό ψυγείο 

Ποιος ξέρει πότε θα βρεις μαγαζί να αγοράσεις φαγητό; Πάρε μαζί σου μια cooler bag ή ένα φορητό ψυγείο. Αποθήκευσε ποτά, αναψυκτικά και τρόφιμα σε περίπτωση που πεινάσεις.

Μην φας πολύ βαριά 

Πριν οδηγήσεις φρόντισε να μην έχεις φάει πολύ βαριά, γιατί σίγουρα θα νυστάξεις στο τιμόνι. Και φυσικά μην καταναλώσεις αλκοόλ.

Και φυσικά όπως σε κάθε σου ταξίδι, έτσι και σ’ αυτό…

Άσε τη γκρίνια στην άκρη 

Φεύγεις για τρεις μέρες για να ηρεμήσεις. Κράτα έστω γι’ αυτές τις μέρες μακριά τα νεύρα, τη γκρίνια και το άγχος απ’ τη ζωή σου κι απλά πέρνα καλά!

Διάβασε μια ακόμα τάση στα ταξίδια για φέτος:

Glamping: Η νέα alternative τάση στις διακοπές θα σε ενθουσιάσει!

Photos: Pexels