Τα ταξίδια με αεροπλάνο έχουν αλλάξει εν μέσω κορονοϊού. Νέοι κανονισμοί έχουν τεθεί σε ισχύ απ’ τις αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των επιβατών και του πληρώματος. Όπως συμβαίνει σε όλα τα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή, υπάρχουν κάποιοι που ξεχωρίζουν. Ποια είναι, λοιπόν, η πιο ασφαλής αεροπορική στον κόσμο για ταξίδια εν μέσω κορονοϊού;

Σύμφωνα με το Safe Travel Barometer, η ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως για την διαχείριση της πανδημίας είναι η Emirates.

Τα κορυφαία πρότυπα ασφαλείας που έχει εφαρμόσει απ’ την επανέναρξη των πτήσεων τον Μάιο την έφεραν στην πρώτη θέση παγκοσμίως, κατακτώντας το εντυπωσιακό «Safe Travel Score» 4,4 στα 5,0. Η Emirates κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 230 αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως που αξιολογήθηκαν.

Τα αεροπορικά ταξίδια μετά τον κορονοϊό δε θα είναι ίδια κι αυτή είναι η απόδειξη!

Πόσο έγκυρο είναι το σύστημα με το οποίο αξιολογήθηκε η η πιο ασφαλής αεροπορική στον κόσμο;

Η βαθμολογία βασίστηκε σε ανεξάρτητο έλεγχο 26 παραμέτρων υγείας και ασφάλειας, που αξιολογούν τα πρωτόκολλα ασφάλειας, την άνεση των επιβατών και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών.

Το Safe Travel Barometer είναι η πιο αξιόπιστη λύση παγκοσμίως όσον αφορά την παρακολούθηση και την συγκριτική αξιολόγηση των πρωτοβουλιών των προμηθευτών στον κλάδο των ταξιδιών, του τουρισμού και της φιλοξενίας, για την μετα- Covid εποχή.

Ο μηχανισμός αξιολόγησης μελετά και αξιολογεί τα μέτρα ασφάλειας και τα πρότυπα υγιεινής σε όλα τα σημεία επαφής ενός ταξιδιού από το αεροδρόμιο και κατά τη διάρκεια της πτήσης μέχρι και τον τελικό προορισμό.

H Emirates, σύμφωνα με την αξιολόγηση, δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των επιβατών, των εργαζομένων αλλά και των λοιπών κοινοτήτων της.

Τι περιλαμβάνουν τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας της Emirates;

  • Διανομή δωρεάν ατομικών σετ υγιεινής φροντίδας
  • Προστατευτικά χωρίσματα που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε γραφείο check-in και στον έλεγχο διαβατηρίων
  • Ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό
  • Νέα πρωτόκολλα ασφαλείας για το πλήρωμα καμπίνας και τους υπαλλήλους του αεροδρομίου
  • Βελτιωμένες διαδικασίες καθαρισμού αεροσκαφών.

Τι έχει αλλάξει στο φαγητό στο αεροπλάνο λόγω κορονοϊού;

Την ίδια στιγμή, η αεροπορική εταιρεία δίνει απόλυτη έμφαση στην άνεση του κάθε ταξιδιού. Συγκεκριμένα, έγινε η πρώτη στον κλάδο που έδωσε στους επιβάτες τη δυνατότητα για δωρεάν κάλυψη Covid-19, συμπεριλαβανομένων των ιατρικών εξόδων (έως 150.000 ευρώ) και τα έξοδα καραντίνας (100 ευρώ ανά ημέρα για 14 ημέρες), εάν διαγνωστούν με COVID-19 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και είναι μακριά απ’ το σπίτι τους.

Επίσης, οι όροι κράτησης εισιτηρίων γίνονται με πολύ ευνοϊκούς όρους και οι πελάτες έχουν την ευελιξία να αλλάξουν τις ημερομηνίες του ταξιδιού τους ή να παρατείνουν την ισχύ του εισιτηρίου για 2 χρόνια.

Το Safe Travel Barometer δημιουργήθηκε το 2020 για την παρακολούθηση των παγκόσμιων μέτρων υγείας και ασφάλειας των ταξιδιωτών, των πρωτοβουλιών για τη μέγιστη άνεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της συνολικής εμπειρίας των ταξιδιωτών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News