Αυτή είναι η νέα τάση στα ταξίδια που προτιμούν οι περισσότεροι!

LIKE US ON FACEBOOK

Ποια είναι η νέα τάση στα τάση στα ταξίδια που προτιμούν ολοένα και περισσότεροι καθώς είναι πιο… βολική; Το “micro-cation” και θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι σημαίνει αυτό. 

Ας πούμε πως έχεις 21 ημέρες άδεια τον χρόνο μετά τον πρώτο χρόνο εργασίας σου. Κι αυτές τις ημέρες θα πρέπει να τις οργανώσεις σωστά για να μην πάνε χαμένες! Κι εδώ έρχεται η ερώτηση: Θα χρησιμοποιήσεις τις περισσότερες μαζεμένες για ένα μεγάλο ταξίδι ή για τις καλοκαιρινές σου διακοπές ή θα τις “σπάσεις” σε mini trips καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου;

Αν η δεύτερη επιλογή σε εξιτάρει περισσότερο δεν είσαι ο μόνος, καθώς αυτή είναι και η νέα τάση στα ταξίδια. Το “micro-cation”, να χωρίζεις δηλαδή, τις ημέρες που έχεις άδεια για να πηγαίνεις διακοπές.

Πώς ακριβώς λειτουργεί αυτή η νέα τάση στα ταξίδια;

Ας πούμε ένα παράδειγμα… Έχεις μέρες άδειας και πρέπει να τις αξιοποιήσεις. Λιγάκι έχεις κουραστεί και ψάχνεις για κάτι καινούργιο που να σε βγάλει λιγάκι από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Τι μπορείς να κάνεις;

Να πάρεις μια ή δύο μέρες άδεια και να τις “κολλήσεις” με ΣΚ ώστε να κάνεις τις διακοπές σου και να ξεκουραστείς. Για παράδειγμα, μπορείς να φύγεις την Πέμπτη μετά τη δουλειά, την Παρασκευή να πάρεις άδεια και να επιστρέψεις την Κυριακή ανανεωμένος και χαλαρός. Θα έχεις κάνει το ταξιδάκι σου το ΣΚ και θα το έχεις ευχαριστηθεί ενώ απουσιάζεις μόνο μια μέρα απ’ τη δουλειά σου.

τάση στα ταξίδια

unsplash/Rana Sawalha

Πόσοι άνθρωποι το επιλέγουν;

Σύμφωνα με μια έρευνα απ’ το Allianz Travel Insurance Vacation Confidence Index το 72% των millennials το έκαναν τουλάχιστον μια φορά τον περασμένο χρόνο ενώ το 29% είπε πως έκανε αυτέ τις mini διακοπές ή αλλιώς micro-cations τρεις φορές τον περασμένο χρόνο.

Τι βρίσκεται πίσω από αυτό το βολικό trend;

Αν σκεφτούμε πως πλέον, μπορείς να βρεις πολύ οικονομικές πτήσεις και πως διάφορα μέρη και άνθρωποι που ταξιδεύουν έχουν κατακλύσει το Instagram σου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι θέλουν να το εφαρμόσουν στη ζωή τους.

Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν σταματούν ποτέ να δουλεύουν κι έτσι ευτυχώς που υπάρχει το email για να παραμένεις συνδεδεμένος με τον κόσμο αλλά και τους συναδέλφους (και φυσικά τον εργοδότη) στη δουλειά σου.

τάση στα ταξίδια

pixabay.com

Αυτό εξηγεί και γιατί το 25% νιώθει πως “ντρέπεται” για αυτές τις διακοπές κάτι που σημαίνει πως είσαι πολύ δεμένος με τη δουλειά και “δέσμιος” σε αυτήν! Αλλά το να πάρεις μια ή δύο μέρες off δεν είναι και τόσο δύσκολο, σωστά;

Και πού μπορείς να πας;

Παντού! Ευτυχώς είτε είναι Καλοκαίρι, είτε Χειμώνας, η Ελλάδα έχει πολλές επιλογές και κοντινές περιοχές που μπορείς να απολαύσεις ένα διήμερο-τριήμερο με πολύ χαμηλό κόστος.

Φυσικά, τίποτα δεν σε κρατά απ’ το να κλείσεις ένα εισιτήριο για μια κοντινή χώρα του εξωτερικού, όπως η Ιταλία για παράδειγμα, και να μείνεις δύο ή τρία βράδια.

Μικρές ή μεγάλες διακοπές… παραμένουν διακοπές!

Και μην ξεχνάς πως η Θεσσαλονίκη είναι πάντα μια πολύ καλή επιλογή:

Όσα χρειάζεσαι για την επόμενη εξόρμηση στην Θεσσαλονίκη

Photo: unsplash
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved