Το ποδήλατο είναι ένας συνηθισμένος τρόπος μετακίνησης σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις που αναδεικνύουν αυτό το μεταφορικό μέσο, μιας και μεταξύ άλλων είναι και eco-friendly. Για κάποιες πόλεις, μάλιστα, η χρήση ποδηλάτου είναι μια ιστορία αγάπης, μια καθημερινή ρουτίνα που πραγματικά οι κάτοικοι λατρεύουν. Όμως, ποιες είναι οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για ποδήλατο;

Ακόμα και μέσα στην πόλη, το να κάνεις ποδήλατο είναι απλά υπέροχο. Πέρα από το γεγονός ότι σε γυμνάζει, το ποδήλατο είναι κι ένας καλός τρόπος για να κάνεις οικονομία, αλλά και να προστατεύσεις το περιβάλλον, αφού η χρήση του είναι πολύ πιο οικολογική από οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο. Το ποδήλατο μες τη πόλη είναι απλά υπέροχο και κάνει την ταξιδιωτική σου εμπειρία ακόμα καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα. Και υπάρχουν πόλεις που έχουν εκμεταλλευτεί αυτή τη λατρεία των ανθρώπων, το ποδήλατο, με αποτέλεσμα να προσελκύουν τουρίστες χάρη στο ότι έχουν αναδείξει τους ποδηλατοδρόμους τους. Ποιες είναι οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για ποδηλάτες;

Οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για ποδήλατο που πρέπει να επισκεφθείς αν αγαπάς την ποδηλασία

Κοπεγχάγη, Δανία

Η Κοπεγχάγη είναι ένας παράδεισος για τους ποδηλάτες. Υπάρχουν παντού λωρίδες για τα ποδήλατα και ειδικοί χώροι στάθμευσης. Οι κάτοικοι της πόλης λατρεύουν να μετακινούνται με τα ποδήλατά τους, ενώ και οι τουρίστες μπορούν να νοικιάσουν πολύ εύκολα ποδήλατα. Στην πρωτεύουσα της Δανίας το ποδήλατο είναι αναμφίβολα ο καλύτερος τρόπος για να δεις όλη την πόλη, και θα τη λατρέψεις.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Το Άμστερνταμ δε θα μπορούσε να μην είναι έστω δεύτερο στην κατάταξη, αφού είναι μια πόλη φτιαγμένη για τα ποδήλατα. Είναι το πιο χρησιμοποιημένο όχημα και υπάρχει από όλους σεβασμός προς τους ποδηλάτες. Υπάρχουν πολλές επιλογές ενοικίασης, καθώς και λωρίδες ποδηλάτων και χώροι στάθμευσης. Είναι ένα γνωστό και αγαπημένο μέρος για ποδηλασία, ειδικά δίπλα στα κανάλια της πόλης.

Βερολίνο, Γερμανία

Το Βερολίνο, με 620 χιλιόμετρα δρόμων για ποδηλάτες, έχει δεκάδες εταιρείες που νοικιάζουν ποδήλατα για περίπου 10 ευρώ την ημέρα. Πραγματικά σου δημιουργεί χαρά το να κάνεις ποδήλατο εκεί και οι άνθρωποι φροντίζουν σε κάθε γειτονιά να υπάρχει χώρος αφιερωμένος στα ποδήλατα. Η γερμανική πρωτεύουσα προσφέρει επίσης ξεναγήσεις μέσα από καταπληκτικές ποδηλατικές διαδρομές.

Λονδίνο, Αγγλία

Το Λονδίνο έχει υποστεί μια σημαντική μεταμόρφωση για να προσαρμοστεί στους ποδηλάτες. Η βρετανική πρωτεύουσα μπορεί να φημίζεται για τα κόκκινα λεωφορεία της, όμως και τα ποδήλατα είναι ένας αγαπημένος τρόπος μετακίνησης, τόσο των κατοίκων, όσο και των τουριστών.

Παρίσι, Γαλλία

Τις τελευταίες δεκαετίες η πόλη του Παρισιού έχει ενισχύσει τις ποδηλατικές διαδρομές και τις εγκαταστάσεις ποδηλασίας. Εκεί, έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις την πόλη κάνοντας διαφορετικές περιηγήσεις με το ποδήλατό σου. Οι Γάλλοι χρησιμοποιούν τα ποδήλατα για να μετακινούνται στην πόλη στην καθημερινή τους δουλειά, αλλά είναι βολικό για όσους θέλουν να περάσουν ανάμεσα στα αξιοθέατα του Παρισιού. Η Πόλη του Φωτός διαθέτει και πολλά όμορφα πάρκα που μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου.

Μια καταπράσινη όαση απ’ το πουθενά: Τα καλύτερα πάρκα στην Ευρώπη με μαγευτική θέα και καλά κρυμμένους θησαυρούς

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News