Είσαι κι εσύ ψυχαναγκαστικός; Τα θες όλα στην εντέλεια και τα πράγματα να βρίσκονται εκεί ακριβώς που τα άφησες; Μήπως λατρεύεις και τα ταξίδια;

Τι κι αν είσαι υπερ-οργανωτικός δεν πειράζει. Υπάρχουν τόσα μέρη να επισκεφθείς, που σίγουρα θα λατρέψεις, όσο οργανωτικός κι αν είσαι. Οι πιο οργανωμένες χώρες είναι εδώ για σένα και περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Εσύ ετοίμασες βαλίτσες;

Σουηδία

πιο οργανωτικές χώρες

Αναμφίβολα, η Σουηδία έχει έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν που έχουμε συνηθίσει εμείς. Τέλεια οργάνωση, αυστηρότητα στους νόμους της, αλλά και αμέτρητες φυσικές ομορφιές και δυνατότητες για δραστηριότητες και ψυχαγωγία, η Σουηδία σίγουρα θα σε ξετρελάνει, αφού αποτελεί μία από τις πιο οργανωμένες χώρες του κόσμου.

Φινλανδία

πιο οργανωτικές χώρες

Χωρίς μεγάλη διαφορά από τη Σουηδία, η Φινλανδία είναι πολύ πιο όμορφη και οργανωτική απ’ όσο την έχεις φανταστεί. Θα εντυπωσιαστείς με την ευγένεια των Φινλανδών, τα αγγλικά τους, την οδική τους παιδεία, τη σχέση τους με την τεχνολογία, τον σεβασμό στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στους ηλικιωμένους. Θα γνωρίσεις την οργάνωση που λείπει απ’ το ελληνικό σύστημα. Όλα κυλούν σαν ρολόι. Δε θα δυσκολευτείς καθόλου να προσαρμοστείς για όσο καιρό κι αν μείνεις.

Ισλανδία

πιο οργανωτικές χώρες

Μένοντας στον βορρά της Ευρώπης, η προσέγγιση της οργάνωσης στην Ισλανδία είναι τελείως διαφορετική. Δεν θα περιμένεις στην ουρά για να πάρεις κάτι, ούτε θα σε “φάνε” οι δρόμοι για τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων, η Κυβέρνηση της Ισλανδίας έχει επενδύσει στο να διαθέτει στους επισκέπτες της τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες. Το κεντρικό γραφείο τουριστικών πληροφοριών στο Ρέικιαβικ προμηθεύει δωρεάν τους επισκέπτες με το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο έντυπο υλικό στον κόσμο. Σίγουρα, λοιπόν, μόνο δύσκολο δε θα είναι το ταξίδι σου εκεί. Εσύ δεν θα πας να δεις το Βόρειο Σέλας;

Ελβετία

πιο οργανωτικές χώρες

Μία από τις πλουσιότερες χώρες παγκοσμίως, όχι μόνο για την οικονομία της χώρας αλλά και για την φυσική της ομορφιά, η Ελβετία θα σε εκπλήξει για το εντυπωσιακό αλπικό της τοπίο, τις λίμνες, τα μουσεία και τη γαστρονομία της, αλλά και για τις άριστες υποδομές της.

Η Ζυρίχη είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο και έχει την οργανωτική διάθεση που αρμόζει σε έναν ψυχαναγκαστικό. Η Λουκέρνη επίσης αποτελεί για πολλούς την ουσία της Ελβετίας, με την υπέροχη λίμνη της και το πανέμορφο πανόραμα των Άλπεων που θα σε ξετρελάνει.

Νορβηγία

πιο οργανωτικές χώρες

Επιστρέφοντας στην Σκανδιναβία, η Νορβηγία είναι μία χώρα που σε καλεί να γνωρίσεις τη φύση, την αρχιτεκτονική της, καθώς επίσης και τους αμέτρητους πολιτισμικούς θησαυρούς της. Η εξυπηρέτηση που θα βρεις εκεί είναι πραγματικά άψογη και η οργάνωση κατάλληλη για σένα.

Καναδάς

πιο οργανωτικές χώρες

Η χώρα αυτή διαθέτει ένα εξαιρετικά οργανωμένο σύστημα υγείας και εκπαίδευσης, δείχνει σεβασμό στην πολυπολιτισμικότητα και διατηρεί μια μακρά ειρηνική παράδοση. Ίσως είναι, λοιπόν, καιρός να ξεφύγεις λίγο από τα ταξίδια στην Ευρώπη και να επισκεφθείς μια διαφορετική χώρα με μια εν γένει ποιότητα ζωής και οικονομική ελευθερία.

Δανία

Η σκανδιναβική αυτή χώρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου. Με ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, μηδενική σχεδόν εγκληματικότητα και διαφθορά και ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, η Δανία μοιάζει το ιδανικό μέρος για να ζήσει και να ευτυχήσει κάποιος, πόσο μάλλον ένας ψυχαναγκαστικός άνθρωπος.

Αγγλία

Αν και ακριβή, είναι μια χώρα που θα λατρέψεις σε όποια πόλη της και αν πας. Οι Άγγλοι είναι και αυτοί ψυχαναγκαστικοί και τα θέλουν όλα στην εντέλεια. Ακόμα κι αν χάσεις το λεωφορείο, σίγουρα θα έρθει μετά από 5 λεπτά το πολύ και να ‘σαι σίγουρος πως κανένας δεν θα σε στήσει στα ραντεβού. Είναι Άγγλοι στα ραντεβού τους άλλωστε.

Βάλε, λοιπόν, τα ταξίδια στη ζωή σου, πάρε την παρέα σου ή όποιον άλλο θες και πήγαινε στην χώρα που θα σε κερδίσει περισσότερο. Ό,τι κι αν διαλέξεις, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου το χαμόγελό σου!

Διάβασε ακόμα:

Κάθε ταξίδι σου μπορεί να μείνει αξέχαστο με αυτούς τους τρόπους!

Photo: pixabay.com