Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο αεροπλάνο και το αεροδρόμιο!

LIKE US ON FACEBOOK

Είτε ταξιδεύεις συχνά είτε όχι, οφείλεις να ξέρεις ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο αεροπλάνο και το αεροδρόμιο, προκειμένου να τα αποφεύγεις. 

Δεν έχει σημασία αν ταξιδεύεις στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, αυτά τα σημεία είναι εξίσου βρώμικα σε κάθε αεροπλάνο και σε κάθε πόλη. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μην τα πλησιάζεις και πολύ ή αν πρέπει, τουλάχιστον μετά να καθαρίζεις τα χέρια σου.

Ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο αεροπλάνο και το αεροδρόμιο;

Στο αεροπλάνο

 • Τραπεζάκια
  Φυσικά και τα τραπεζάκια των αεροπλάνων κρύβουν χιλιάδες μικρόβια. Μπορεί σε αυτά να τρως, όμως αυτό δε σημαίνει πως είναι πεντακάθαρα και δεν έχουν μικρόβια.
  βρώμικα σημεία στο αεροπλάνο

  Free To Use Sounds/ Unsplash
 • Τουαλέτα
  Η τουαλέτα στο αεροπλάνο είναι γεμάτη μικρόβια. Ειδικά το πόμολο και το καζανάκι, που όλοι ακουμπάνε είναι καλό να τα αποφεύγεις και αν πρέπει να πας τουαλέτα, τουλάχιστον να τα ακουμπάς με ένα μαντηλάκι.
 • Περιοδικά και καθίσματα
  Ακριβώς επειδή οι επιβάτες των αεροπλάνων είναι πολλοί, τα καθίσματα δεν καθαρίζονται πάντα επαρκώς. Επιπλέον, σκέψου πόσοι ακόμα αγγίζουν τα διαφημιστικά περιοδικά στο αεροπλάνο που κι εσύ διαβάζεις για να περάσει η ώρα.

Στο αεροδρόμιο

βρώμικα σημεία στο αεροπλάνο

unsplash/Michał Parzuchowski
 • Οθόνες check-in
  Οι οθόνες αυτές ίσως να είναι πιο βρώμικες κι από τις τουαλέτες. Τις ακουμπάει χιλιάδες κόσμος για να κάνει self check-in και φυσικά μόνο συχνά δεν καθαρίζονται.
 • Τουαλέτα
  Όπως στο αεροπλάνο, έτσι και στο αεροδρόμιο, η τουαλέτα είναι εστία μικροβίων. Μπορεί μερικές φορές να πετυχαίνεις καθαρίστριες, όμως για σκέψου πόσος κόσμος χρησιμοποιεί καθημερινά την τουαλέτα του αεροδρομίου. Αν θες να πας τουαλέτα, λοιπόν, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με το πού ακουμπάς, ενώ είναι σημαντικό να καθαρίζεις αμέσως μετά τα χέρια σου με αντισηπτικό ή υγρά μαντηλάκια.
 • Κυλιόμενες σκάλες
  Όχι απλά οι κυλιόμενες σκάλες, αλλά και οι λαβές σε αυτές, που ακουμπάει ο καθένας, έχουν χιλιάδες μικρόβια που δεν φαντάζεσαι καν.

Διάβασε ακόμα:

Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο!

Photo: Pexels
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved