Αρτολίθια! Η εκπληκτική παραλία της Ηπείρου! Αν σας περιέγραφαν μια παραλία με εκπληκτικά καταγάλανα νερά και με φυσικούς επιβλητικούς κυματοθραύστες που την προστατεύουν από τα κύματα και είναι πάντα “λάδι” σίγουρα δεν θα περνούσε από το μυαλό σας ότι αναφερόμαστε σε μια παραλία της Ηπείρου.

Αρτολίθια – Η εκπληκτική παραλία της Ηπείρου

Κι όμως τα Αρτολίθια είναι ακόμα ένα καλά κρυμμένο “διαμάντι” της Ηπειρώτικης γης. Ανακαλύψτε την μέσα από το βίντεο μας και μέσα από το αφιέρωμα του TravelGirl (Μαρκέλλα Σαράιχα) και των συνεργατών της.

Δύο λόγια:

Μια όχι και τόσο εύκολα προσβάσιμη παραλία, καλά κρυμμένη για το ευρύ κοινό, είναι τα Αρτολίθια στον νομό Πρεβέζης. Τα Αρτολίθια βρίσκονται στο ύψος του Ζαλόγγου, κοντά στην Εθνική Οδό που συνδέει την Πρέβεζα με την Ηγουμενίτσα.

Γράφει η Λαμπρινή Βαρίτη

Πρόκειται για μια μαγική παραλία με βαθιά-κρυστάλλινα νερά. Η παραλία καλύπτεται από βράχια τόσο μέσα στο νερό όσο και έξω στην Ακτή καθώς και από πολύ πράσινό. Βρίσκεται στο σύνορο Ριζά – Καστροσυκία.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της παραλίας είναι οι μεγάλοι (ορθοί) βράχοι -μέσα στο νερό- στοιχισμένοι κατά σειρά που σχεδόν ενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα είδους φράγματος παράλληλα προς την Ακτή που φαντάζουν μεγάλα καρβέλια ψωμί που τα έριξε ο θεός στη Γη.

Γι’ αυτό και το όνομα Αρτολίθια από το Άρτος και Λίθος.

Επί τουρκοκρατίας, καράβια λαθραία άφηναν ψωμί για τους Σουλιώτες. Το έκρυβαν στα βράχια το οποίο το έπαιρναν μετά οι Σουλιώτες κατά τον αποκλεισμό τους από τους από τον Αλί Πασά και γι αυτό το λόγο και η παραλία ονομάσθηκε Αρτολίθια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News