Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, ανοίγουν οι κήποι του κάστρου του Windsor για το κοινό! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν σ’ ένα κομμάτι μιας απ’ τις επίσημες κατοικίες της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Πού βρίσκεται το κάστρο Windsor;

Όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, το κάστρο βρίσκεται στο Windsor του Μπέρκσαϊρ. Το κάστρο είναι αξιοσημείωτο για τη μακροχρόνια σύνδεσή του με την αγγλική και αργότερα με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, αλλά και για την αρχιτεκτονική του.

Χτίστηκε τον 11ο αιώνα, μετά τη νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας υπό τον Γουλιέλμο Α΄. Από την εποχή του Ερρίκου Α΄ χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε μονάρχες, όντας το μεγαλύτερο παλάτι της Ευρώπης.

Ανοίγουν οι κήποι του κάστρου του Windsor

Αυτό το κάστρο με την τεράστια ιστορία, ανοίγει για πρώτη φορά τους κήπους του μετά από 40 χρόνια και συγκεκριμένα ανοίγουν οι κήποι της Ανατολικής Ταράτσας του κάστρου.

Οι επισκέπτες θα μπορούν τα σαββατοκύριακα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου να περιηγηθούν στον κήπο, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1820.

Όπως διαβάζουμε, οι κήποι διαθέτουν 3.500 τριανταφυλλιές που φυτεύτηκαν γύρω από ένα κεντρικό σιντριβάνι.

Στην αρχή, ο κήπος φυτεύτηκε για να δημιουργήσει μια ευχάριστη θέα από τα βασιλικά διαμερίσματα κατά μήκος της ανατολικής πρόσοψης του κάστρου.

«Ο πρώτος κήπος που χτίστηκε εδώ δημιουργήθηκε το 1824 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Γιώργου IV. Αλλά πριν από αυτό, στον Μεσαίωνα, εικάζεται ότι αποτελούσε μία αμυντική τάφρο», είπε χαρακτηριστικά ο Richard Williams, επιμελητής στο Κάστρο του Windsor, και συνέχισε:

Για να προστατέψει τα τείχη του κάστρου, ο Κάρολος Β ‘τον 17ο αιώνα δημιούργησε αυτή τη βεράντα στην οποία στεκόμαστε (Ανατολική Ταράτσα)

Αργότερα, έγινε ανακαίνιση στους κήπους από τη Βασίλισσα Βικτόρια και τον Πρίγκιπα Άλμπερτ τον 19ο αιώνα, αν και ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, θεωρείται ότι επιμελήθηκε την τωρινή εμφάνιση του κήπου που χρονολογείται από το 1971.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχαν ανασκαφεί εντελώς οι κήποι του κάστρου για να φυτευτούν λαχανικά.

Υπήρχαν δύο ξεχωριστά οικόπεδα για τη νεαρή πριγκίπισσα Ελισάβετ και την αδερφή της, την Πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Εδώ υπήρξαν φυτείες από γλυκό καλαμπόκι, ντομάτες και φασόλια

Δες ακόμα:

Πάμε βόλτα στα ωραιότερα παλάτια και κάστρα του κόσμου απ’ τον καναπέ μας!