Κάθε Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού, οι παραλίες της Αττικής γεμίζουν με κόσμο. Μικροί και μεγάλοι ξεχύνονται στις θάλασσες για να απολαύσουν τον ήλιο και το μπάνιο τους, χωρίς να απομακρυνθούν απ’ την πρωτεύουσα. Εάν αναζητάς κι εσύ για παραλίες που δεν είναι οργανωμένες, δεν έχουν beach bar και ξαπλώστρες και δεν ακούς το νέο hit του καλοκαιριού στη διαπασών, είσαι στο σωστό μέρος! Μαζί θα ανακαλύψουμε τις πανέμορφες, μη οργανωμένες, παραλίες της νοτιοανατολικής Αττικής.

Έχουμε συγκεντρώσει μερικά μικρά διαμαντάκια που θα βρεις στη νοτιοανατολική πλευρά της Αττικής και συγκεκριμένα γύρω απ’ τις περιοχές Σαρωνίδα, Λαγονήσι και Κορωπί.

Φυσικά, υπάρχουν και δεκάδες ακόμα παραλίες που μπορείς να ανακαλύψεις, αλλά αυτές αποτελούν μερικές απ’ τις προτάσεις μας, με εύκολη πρόσβαση, κρυστάλλινα νερά και ησυχία, αν και τις Κυριακές δεν μπορούμε να το υποσχεθούμε!

Μάλιστα, για κάθε παραλία θα σου δείξουμε και αρκετές φωτογραφίες για να αποκτήσεις πλήρη εικόνα και να μην πεις ότι δεν στα δείξαμε όλα!

Ανακαλύπτουμε τις ελεύθερες παραλίες της νοτιοανατολικής Αττικής

Αλθέα (Σκαλάκια)

Πρόκειται για μια παραλία που βρίσκεται στη λεωφορό Σουνίου λίγο πριν το Λαγονήσι, είναι ένας μικρός κολπίσκος με καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά, ενώ έχει αμμουδιά έξω και πετρούλες μέσα στη θάλασσα.

Διονυσία Κερατιώτη

Η παραλία είναι προσβάσιμη τόσο με το αυτοκίνητο, διότι διαθέτει ένα μικρό χώρο για πάρκινγκ, ενώ μπορεί να πάει κανείς με το λεωφορείο 122 απο Γλυφάδα, το οποίο περνάει κάθει 30 λεπτά.

Μπορείς εύκολα να βρεθείς σε αυτήν την παραμυθένια θάλασσα αρκεί να κατέβεις τα σκαλάκια.

Η παραλία είναι πολύ ήσυχη και καθαρή. Φυσικά το Σαββατοκύριακο θα συναντήσεις λίγο περισσότερο κόσμο.

Δώρα Αντωνίου

Η παραλία θυμίζει αρκετά νησί λόγο του γραφικόυ κολπίσκου. Φρόντισε να είσαι εξοπλισμένος γιατί δεν έχει ούτε ξαπλώστρες ούτε ομπρέλες!

Νησί του Ντούνη

Το Νησί του Ντούνη είναι μια παραλία στη λεωφορό Σουνίου, λίγο πριν το Λαγονήσι, η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη, έχει χώρο πάρκινγκ και σκάλες που σε οδηγούν σε αυτήν.

Διονυσία Κερατιώτη

Έχει μια ολόχρυση αμμουδιά και κρυστάλλινα νέρα!

Αν είσαι θαρραλέος, δοκίμασε μια βουτιά από το νησάκι που βρίσκεται στην παραλία, το λεγόμενο Νησί του Ντούνη.

Δώρα Αντωνίου

Αλκυονίδες

Πρόκειται για μια παραλία ανάμεσα σε Λαγονήσι και Σαρωνίδα, η οποία δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμη και δεν διαθέτει ακτή.

Διονυσία Κερατιώτη

Θα πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητο πάνω και να κατέβεις με τα πόδια, αλλά σίγουρα δεν θα σου πάρει ώρα ούτε πρόκειται για δύσκολο κατέβασμα.

Είναι περισσότερο άγρια σε σχέση τις υπόλοιπες, δεν έχει άμμο και δεν είναι οργανωμένη, όμως, τα καταγάλανα νερα της θα σε αποζημιώσουν!

Δώρα Αντωνίου

Σαρωνίδα

Η παραλία της Σαρωνίδας βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού, έχει αμμουδιά και ωραία νερά, ενώ είναι εύκολα προσβάσιμη.

Διονυσία Κερατιώτη

Διαθέτει σκιά διότι είναι περιτριγυρισμένη από δέντρα, ενώ έχει και κάποιες μεμονωμένες ομπρέλες, μάλλον του δήμου. Δεν την λες μυστική και κρυφή, αλλά αποτελεί μια όμορφη και εύκολη επιλογή για μπάνιο!

Δώρα Αντωνίου

Άγιος Νικόλαος

Η παραλία Άγιος Νικόλαος βρίσκεται στο Λαγονήσι, δίπλα απ’ την οργανωμένη παραλία Πούντα. Αν έχεις μεταφορικό μέσο είναι πολύ εύκολο να την βρεις.

Δώρα Αντωνίου

Πρόκειται για μια όμορφη παραλία με καταγάλανα νερά και άμμο, ενώ έχει κι ένα πανέμορφο εκκλησσάκι και θα βρεις και ένα ταβερνάκι με θέα στη θάλασσα.

Διονυσία Κερατιώτη

Αγία Μαρίνα

Η παραλία της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, δίπλα στην εκκλησία.

Είναι εύκολα προσβάσιμη τόσο με λεωφορείο όσο και με αυτοκίνητο, καθώς διαθέτει πάρκινγκ αλλά και στάση λεωφορείου.

Έχει άμμο και καθαρά νερά, ενώ η μισή παραλία είναι οργανωμένη και η άλλη μισή ανοργάνωτη.

Διονυσία Κερατιώτη

Λουμπάρδα

Η παραλία της Λουμπάρδας βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου και μοιάζει αρκετά με την παραλία της Αγίας Μαρίνας. Όλη η περιοχή τριγύρω διαθέτει παραλίες με άμμο, καταγάλανα νερά και σίγουρα αν πας μια βόλτα με το αυτοκίνητο θα βρεις την παραλία που θα είναι για τα δικά σου γούστα!

Διονυσία Κερατιώτη

Άγιος Δημήτριος

Η παραλία του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο Κορωπίου και μπορείς να πας είτε με αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο.

Έχει άμμο έξω και πετρούλες μέσα στη θάλασσα, είναι ήσυχη και διαθέτει όμορφα δέντρα που κάνουν σκιά.

Διονυσία Κερατιώτη

Αποστολόπουλου

Η παραλία του Αποστολόπουλου βρίσκεται επίσης στον Άγιο Δημήτριο και είναι ένας όμορφος κολπίσκος με καταγάλανα νερά. Μια safe επιλογή, ειδικά εάν μένεις κοντά!

Διονυσία Κερατιώτη

Δες ακόμα:

Οι ανοργάνωτες παραλίες της Αττικής σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις με μια δροσερή βουτιά!

Cover photo: Διονυσία Κερατιώτη