Το Lupin είναι η γαλλική σειρά που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και που έχει καθηλώσει χιλιάδες ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο – και από την Ελλάδα – στις οθόνες τους και στο Netflix. Και μπορεί αυτή τη στιγμή να μην μπορούμε να δούμε από κοντά τη Γαλλία, όμως η σειρά αυτή μας ταξιδεύει μέχρι εκεί μ’ έναν δικό της τρόπο, αφού τα μέρη της Γαλλίας στο Lupin που μπορούμε να δούμε έστω και μέσα από τα 5 πρώτα επεισόδια δεν είναι λίγα.

Αν την έχεις δει, δεν χρειάζεται να διαβάσεις για ακόμα μία φορά πόσο καλή σειρά είναι, το ξέρεις ήδη, αφού κι εσένα σε καθήλωσε. Πέρα από την υπόθεση, όμως, τα βλέμματα μας έχουν τραβήξει και τα μέρη της Γαλλίας στο Lupin, τα οποία είναι αρκετά και όλα τους υπέροχα φυσικά.

Το Παρίσι ήταν πάντα γενναιόδωρο με τις γοητείες του στην οθόνη εν γένει με πολλές ταινίες και σειρές να έχουν γυριστεί κατά καιρούς στην Πόλη του Φωτός. Μετά το Emily in Paris, η γαλλική σειρά Lupin ήρθε για να μας ταξιδέψει για άλλη μία φορά στην όμορφη αυτή πόλη. Ποια είναι όμως αυτά τα μέρη της Γαλλίας στο Lupin που μας τράβηξαν την προσοχή;

Λούβρο

Πρώτο πλάνο της σειράς το υπέροχο Λούβρο. Η πρώτη περιπέτεια του Assane είναι στο μουσείο του Λούβρου, όπου σκηνοθετεί μια ληστεία για να κλέψει ένα κολιέ που ανήκε στην Marie-Antoinette. Τα γυρίσματα έγιναν στις γκαλερί και στο λόμπι κάτω από την Πυραμίδα, ενώ σε σκηνές βλέπουμε το γνωστό έργο Le Liberté του Delacroix (Liberty Leading the People) και, φυσικά, τη Mona Lisa.

μέρη της Γαλλίας στο Lupin
Pexels

Οικεία Pellegrini

Η έδρα της οικογένειας Pellegrini, πρώην εργοδότες του πατέρα του Assane και ιδιοκτήτες του κολιέ Marie-Antoinette, είναι ένα άλλο μουσείο, το Musée Nissim de Camondo στην οδό de Monceau στο 8ο διαμέρισμα. Χτισμένο το 1911 σε στυλ διαμορφωμένο στο Petit Trianon των Βερσαλλιών ως σπίτι για την ιδιωτική συλλογή τέχνης του Moïse de Camondo, είναι ανοιχτό για το κοινό. Βλέπουμε το λόμπι, τους κήπους και ακόμη και την οροφή, αν και το εσωτερικό μεταμορφώθηκε ως επί το πλείστον σε στούντιο. Κοντά βρίσκεται το Parc Monceau, το οποίο βλέπουμε σε μια σκηνή αναδρομής στο επεισόδιο 3, με τους Assane και Claire να ενοχλούνται από συμμαθητές τους όταν πήγαιναν σχολείο, μπροστά από τους πυλώνες της λίμνης La Naumachie.

μέρη της Γαλλίας στο Lupin
EMMANUEL GUIMIER/ NETFLIX

Σπίτι του Assane

Υπάρχουν πολλές αναφορές στα Barbès και Goutte d’Or, τις περιοχές στο 18ο διαμέρισμα στο βόρειο τμήμα της πόλης μεταξύ του Gare du Nord και της Sacré-Coeur, ως το σπίτι του Assane, αλλά οι πραγματικές τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται είναι λίγο πιο νότια. Στο επεισόδιο 4, βλέπουμε τον ήρωα στην πλατεία d’Anvers στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού και στη συνέχεια ετοιμάζεται να ξεκλειδώσει την πόρτα του στη λεωφόρο Trudaine – στην πραγματικότητα, την είσοδο στο Lycée Jacques Decour. Αργότερα, είναι και πάλι στο 10ο, όταν κάνει μια τολμηρή απόδραση από την ταράτσα από έναν πολυώροφο χώρο στάθμευσης στην οδό rue d’Abbeville. Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται το καφέ όπου συναντά τη σύζυγό του, Claire, στο επεισόδιο 1, L’Appartement Saint-Martin, με θέα στο Porte Saint Martin του 17ου αιώνα, που ιδρύθηκε από τον Louis XIV.

Κατάστημα Benjamin

Ο Assane πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις στο κατάστημα που διευθύνεται από τον παλιό του φίλο και τον συνεργάτη του Benjamin. Πού βρίσκεται, όμως, αυτό; Στο Marché Biron, μέρος της υπαίθριας αγοράς Les Puces του Saint-Ouen στα βόρεια της πόλης, ένα κέντρο συλλεκτών.

μέρη της Γαλλίας στο Lupin
EMMANUEL GUIMIER/ NETFLIX

Jardin du Louxembourg

Ένα από τα σχέδια του Assane πραγματοποιείται στην καρδιά αυτού του κεντρικού πάρκου, όταν συναντά τη Juliette Pellegrini δίπλα στη λίμνη ενώ μεταμφιέζεται ως ποδηλάτης παράδοσης φαγητού. Επίσης, βρίσκεται εκεί όταν περπατά με τον πατέρα του πριν βοηθήσουν την κυρία Pellegrini με το αυτοκίνητό της στη βροχή. Αυτή τη φορά, βλέπουμε τον νεαρό Assane να ανεβαίνει στο Fontaine de l’Observatoire στο Jardins des Grands Explorateurs στα νότια.

Αυτά που πρέπει να ξέρεις πριν επισκεφτείς το Παρίσι!

Γέφυρα των τεχνών

Το Pont des Arts ή το Passerelle des Arts είναι μια πεζογέφυρα στο Παρίσι που διασχίζει τον ποταμό Σηκουάνα. Το βλέπουμε στο τέλος του πρώτου επεισοδίου, όταν ο πρωταγωνιστής της σειράς είναι με τον γιο του και του δίνει το βιβλίο του Lupin που του το ‘χε δώσει ο παππούς του.

Étretat

Στο επεισόδιο 5, ο Assane και η Claire φεύγουν με τον Raoul εκτός του Παρισιού σε αυτή την πόλη στην ακτή της Νορμανδίας. Όπως βλέπουμε στη σειρά, αυτό είναι ένα μέρος που συνδέεται στενά με τον Arsène Lupin κι αυτό γιατί ο δημιουργός του, Maurice Leblanc, έζησε εκεί και ο σχηματισμός βράχου που βλέπουμε στο τέλος της παραλίας ενέπνευσε το ίδιο του βιβλίο, L’Aiguille creuse (The Hollow Needle).

μέρη της Γαλλίας στο Lupin
Pexels

Είναι απίστευτο πόσα υπέροχα μέρη βλέπεις μέσα από μια μόνο σειρά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News