Είναι πολύ ωραίο να ταξιδεύεις είτε μόνος είτε με παρέα. Το κάθε ένα είναι μοναδική εμπειρία για διαφορετικούς λόγους! Υπάρχουν ωστόσο πράγματα που πρέπει να προσέχεις στα ταξίδια που πηγαίνεις. Εσύ είσαι σίγουρος ότι αναγνωρίζεις όλους τους πιθανούς κινδύνους;

Πράγματα που πρέπει να προσέχεις στα ταξίδια

Ο άγνωστος

Δεν είπαμε να μη κοινωνικοποιηθείς ή να μη γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους αλλά θα πρέπει να το κάνεις με προσοχή. Μην κοινοποιήσεις πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες για σένα αν σε ρωτήσει κάποιος που γνώρισες χθες. Μη του πεις, για παράδειγμα, που μένεις, ποια μέρη σκοπεύεις να επισκεφτείς και πόσο σκοπεύεις να μείνεις. Να θυμάσαι πάντα ότι δεν τον γνωρίζεις σαν άνθρωπο και ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να κρύβει.

Το βραδινό ταξίδι

Υπάρχουν πολλοί που προτιμούν να ταξιδεύουν βράδυ καθώς νιώθουν ότι δε χάνουν μέρα από τις διακοπές τους με αυτό τον τρόπο. Για ορισμένα μέρη είναι οκ να ταξιδέψεις βράδυ αλλά όχι για όλα. Κάνε μία έρευνα πριν αποφασίσεις τι ώρα θα ταξιδέψεις ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεων! Ακόμα και για τις βραδινές σας εξόδους συμβουλευτείτε τους ανθρώπους του ξενοδοχείου που θα ξέρουν να σας καθοδηγήσουν.

Γρήγορη Κλήση

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ενημερώσει τους αριθμούς στο πρόγραμμα ταχεία κλήση στο κινητό σου. Αν συμβεί το οτιδήποτε θα πρέπει να μπορείς να αμυνθείς και να ειδοποιήσεις γρήγορα κάποιον ώστε να έρθει να σε βοηθήσει. Αντίστοιχα, θα πρέπει να έχεις ενημερωμένο τον κατάλογο του κινητού σου με όλα τα νούμερα που πρέπει να γνωρίζεις σε μία ξένη πόλη ή και χώρα.

συμβουλές για road trip

pixabay.com

Φωτοτυπία με ταυτότητα και διαβατήριο

Δε θα ήθελες φαντάζομαι να χάσεις την ταυτότητα και το διαβατήριο σου και μετά να έχεις πρόβλημα στο ταξίδι της επιστροφής. Γι’  αυτό φύλαξε τα σε ένα ασφαλές μέρος και έχε μαζί σου τις φωτοτυπίες έτσι ώστε και κάτι στραβά να πάει να μη σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

Χρήση ATM

Αν χρησιμοποιείς ΑΤΜ καλό είναι να τα χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι της νύχτας. Απόφυγε τη χρήση τους τη νύχτα καθώς δε γνωρίζεις το μέρος στο οποίο βρίσκεσαι και ούτε τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Ακόμα και κάτι να συμβεί καλό θα είναι να μην προσπαθήσεις να κάνεις τον ήρωα και να σκεφτείς πρώτα τη σωματική σου ακεραιότητα.

Αυτά είναι μόλις πέντε από τα πράγματα που πρέπει να προσέχεις στα ταξίδια, αλλά να θυμάσαι πως υπάρχουν πολλά περισσότερα. Αυτό που σε συμβουλεύω να κάνεις είναι μία μικρή έρευνα πριν αποφασίσεις τον προορισμό και να είσαι σε επιφυλακή χωρίς όμως αυτό να σου χαλάει τις διακοπές σου. Απλά να περνάς ωραία με ασφάλεια!

Διάβασε ακόμα:

Πόσο ασφαλές είναι το ταξίδι με αεροπλάνο;

Photo:Freepik