Σε όποιον αρέσουν τα ταξίδια να σηκώσει το χέρι! Αυτή η χαρά του να κλείσεις το ταξίδι με το αεροπλάνο, η λαχτάρα του να περιμένεις να φτάσει εκείνη η μέρα και ξαφνικά να σκας σε αυτό το μέρος που τόσο καιρό φανταζόσουν ότι θα φτάσεις. Αυτή είναι η χαρά του ταξιδιού και να ζήσεις με όλες σου τις αισθήσεις την παραμονή σου σε αυτό το μέρος για όσο διαρκέσει. Μια γεύση ή μια μυρωδιά είναι ικανή ακόμα και χρόνια μετά να σε επαναφέρει νοερά σε εκείνο το μέρος! Σήμερα βρήκα πολλές μικρές χαρές της ζωής που λατρεύουμε στα ταξίδια αλλά θα μοιραστώ μόνο τις 20. Μπορείς να προσθέσεις και ποια είναι η χαρά του ταξιδιού και για εσένα στη λίστα αυτή.

έννοια του ταξιδιού μετά την καραντίνα

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος»

Το ταξίδι ή ο προορισμός είναι που μετρά; Όλα έχουν τη χαρά τους. Και το ταξίδι και ο προορισμός! Ο προορισμός είναι αυτός που σου ανοίγει την όρεξη για το ταξίδι, είναι η πρώτη και μεγαλύτερη χαρά του ταξιδιού. Το ταξίδι έχει την χαρά της αδημονίας.

20 καθημερινά και δωρεάν πράγματα που μπορούν να σε κάνουν χαρούμενη

Οι 20 μικρές χαρές του ταξιδιού

 1. Η στιγμή που είσαι στο αεροπλάνο και από τα μεγάφωνα ακούγεται το «φορέστε τις ζώνες σας».
 2. Η στιγμή που βλέπεις από το παράθυρο του αεροπλάνου τον προορισμό να πλησιάζει και να μοιάζει με χάρτη.
 3. Η πρώτη φορά που αντικρίζεις το τοπ αξιοθέατο της χώρας.
 4. Η στιγμή που αφήνεις τις βαλίτσες στο ξενοδοχείο, πας σε ένα ωραίο καφέ και «καταστρώνεις τη στρατηγική του ταξιδιού» τι θα δεις και τι θα αφήσεις.
 5. Η πρώτη μέρα που ξυπνάς στον νέο τόπο και έχεις χάσει λίγο την αίσθηση του πού είσαι και τι μέρα είναι.
 6. Να είναι Κυριακή και να ξυπνάς από τις καμπάνες, όπως το τραγούδι.
 7. Όταν ζεις τη στιγμή και χορεύεις υπό τους ήχους του πλανόδιου μουσικού, ελπίζω να χόρεψες!
 8. Όταν δοκιμάζεις το φαγητό που είναι γνωστό στη χώρα για πρώτη φορά και το απολαμβάνεις με όλες τις αισθήσεις σου.
 9. Όταν ένας ντόπιος σου λέει το αγαπημένο του μέρος που δεν είναι γραμμένο στους τουριστικούς οδηγούς (πάντα ρωτάω τους ντόπιους).
 10. Όταν γυρνάς κατάκοπος στο δωμάτιο έχοντας γυρίσει όλη την πόλη με τα πόδια και γυρνάς χορτασμένος και πέφτεις για ύπνο, αφού κάνεις μπάνιο, στα καθαρά σεντόνια.
 11. Η χαρά του να σηκωθείς και να δεις την ανατολή. Ναι, είναι λίγο βάρβαρο το πρωινό ξύπνημα αλλά αξίζει ειδικά αν μπορέσεις να βγάλεις φωτογραφία μόνος σου στο τοπ αξιοθέατο και να το έχεις όλο για εσένα.
 12. Η καλοσύνη που σου δίνουν οι άνθρωποι της πόλης. Τις περισσότερες φορές είναι χαμογελαστοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν.
 13. Η βόλτα στο σούπερ μάρκετ (εμένα μου αρέσουν πολύ τα σούπερ μάρκετ του εξωτερικού).
 14. Τα τοπικά σνακ από το σούπερ μάρκετ, ναι το πατατάκια και οι σοκολάτες είναι διαφορετικά από τα δικά μας και είναι μεγάλη χαρά η ανακάλυψη του πιο νόστιμου.
 15. Μου αρέσει πολύ να φτάνω σε ένα μέρος Παρασκευή και να βλέπω τους ανθρώπους της πόλης να σχολάνε από τις δουλειές, τα παιδιά να τρέχουν χαρούμενα με τις τσάντες φορτωμένες στους γονείς και να απολαμβάνουν τις στιγμές της ελευθερίας τους. Τι χαρά για όλους η Παρασκευή.
 16. Το να ψάξεις να βρεις τα καλύτερα τιπς απο το ‘Ινσταγκραμ, να πας και τελικά να αξίζουν!
 17. Να έχεις καταφέρει να προσανατολιστείς στον τόπο αυτό μέχρι να φύγεις ( καμιά φορά αυτό είναι δύσκολο).
 18. Να φεύγεις με αυτό το αίσθημα της λύπης και ταυτόχρονα να υπόσχεσαι ότι θα ξαναγυρίσεις μια μέρα.
 19. Να δοκιμάσεις και να διαλέξεις κολόνιες στο αεροδρόμιο.
 20. Η χαρά του να είσαι στη θέση του αεροπλάνου και να ξαναβλέπεις το ταξίδι μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήξατε.

Αυτά που δεν θα σου πει κανένας για ένα ταξίδι στο εξωτερικό

Και κάπως έτσι κλείνοντας αυτό το άρθρο με τη χαρά του ταξιδιού, μου έχει ανοίξει η όρεξη για ταξιδάκι και ανυπομονώ για το επόμενο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News