Ύπνος το καλοκαίρι: Κοιμήσου χωρίς να ιδρώνεις ακόμα και αν δεν έχεις air condition

LIKE US ON FACEBOOK

Όλοι μας λατρεύουμε το καλοκαίρι. Παραλίες, φορέματα, μαγιό και cocktails. Ο μόνος λόγος που δεν συμπαθούμε το καλοκαίρι είναι γιατί μας χαλάει τον ύπνο και μας προκαλεί αϋπνία.

Ανάμεσα στα ιδρωμένα σεντόνια και στο δέρμα που κολλάει από ιδρώτα, το να ξεκουράζεσαι το βράδυ είναι δύσκολο. Και ο ύπνος είναι ακόμα πιο δύσκολος. Εδώ σου έχουμε 6 προτάσεις ο ύπνος το καλοκαίρι να γίνει πιο εύκολος, χωρίς να ιδρώνεις ακόμα και αν δεν έχεις air condition.

Κάνε μπάνιο πριν πέσεις για ύπνο

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ξαπλώνεις στο κρεβάτι καθαρός και δροσερός; Μπα, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει, ειδικά όταν έξω κάνει φοβερή ζέστη. Το να κάνεις μπάνιο ακριβώς πριν κοιμηθείς, ρίχνει την θερμοκρασία του σώματος και διώχνει την αίσθηση ότι έχεις ιδρώσει φοβερά όταν ξυπνάς.

Να έχεις κλειστά τα παραθυρόφυλλα κατά τη διάρκεια της μέρα

Μόλις ξυπνήσεις, η πρώτη κίνηση που κάνεις είναι να ανοίξεις τα παραθυρόφυλλα. Η ήλιος βοηθάει το να παραχθεί η βιταμίνη D και αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης, τα οποία μπορούν να φτιάξουν την διάθεσή σου. Όταν, όμως, ετοιμαστείς, κλείσε τα παραθυρόφυλλα. Όταν ο ήλιος δεν βλέπει συνέχεια το κρεβάτι σου, η θερμοκρασία είναι χαμηλή και ο ύπνος σου γίνεται πιο εύκολος.

Χρησιμοποίησε θήκη από μετάξι στο μαξιλάρι σου

Δεν έχει μόνο σημασία τι υπάρχει μέσα στο μαξιλάρι. Το μετάξι είναι ένας φυσικός ρυθμιστής θερμοκρασίας και είναι πολύ καλύτερο για τα μαλλιά σου. Επιπλέον, μπορεί να προστατεύσει το δέρμα στο πρόσωπό σου για το μέλλον.

Κοιμήσου μόνη σου

Χωρίς να θέλουμε να προσβάλουμε τον σύντροφο, τα παιδιά ή τον σκύλο σου. Όταν, όμως, υπάρχουν παραπάνω από ένα άτομο στο κρεβάτι αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος. Αν μπορείς να κοιμηθείς μόνη σου, κάντο. Μόλις ξαπλώσεις, άνοιξε τα χέρια και τα πόδια έτσι έστω να μην ακουμπάνε στο σώμα σου.Ο αέρας θα σε βοηθήσει να μην ιδρώνεις.

Βάλε στο πάπλωμα σου ένα λεπτό σεντόνι

Μπορεί να θεωρείς ότι ο μόνος τρόπος για να έχεις δροσιά στο χώρο είναι το air condition, αλλά δεν είναι έτσι. Το λεπτό σεντόνι θα ελαττώσει τον ιδρώτα σου, αφού δεν θα σε ζεσταίνει τόσο πολύ. Προτίμησε κάποιο σεντόνι που θα είναι 100% βαμβακερό.

Στρέψε τον ανεμιστήρα στα πόδια σου

Είναι σίγουρα δελεαστικό να έχεις τον ανεμιστήρα να σε φυσάει στο πρόσωπο. Αλλά αν το βάλει στα πόδια σου θα ανακυκλώνεται ο αέρας σε όλο σου το σώμα. Plus: Δεν υπάρχει κίνδυνος για ψύξη στον αυχένα.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το must have αξεσουάρ για το Καλοκαίρι. Το ΄χεις; | Photos

Credits: Unsplash

 
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved