Υπάρχει διαφορά στο αντηλιακό για τα παιδιά και τους ενήλικες ή μήπως είναι κι αυτό προϊόν μάρκετινγκ; Ένας δερματολόγος μας λύνει αυτή την αιώνια απορία!

Το αντηλιακό το Καλοκαίρι (κι όχι μόνο) είναι σίγουρα η πρώτη αγορά που θα κάνουμε πριν αποφασίσουμε να βγούμε στις παραλίες ή να ταξιδέψουμε στον προορισμό των διακοπών μας.

Κι εάν έχεις παρατηρήσει στα διάφορα καταστήματα και φαρμακεία, τα αντηλιακά διακρίνονται σε παιδικά κι αυτά που είναι για ενήλικες. Κι επειδή τα αντηλιακά δεν είναι και πολύ φθηνά, είναι πράγματι αναγκαίο να αγοράζουμε διαφορετικό αντηλιακό για το παιδί μας και διαφορετικό για εμάς;

GPOINTSTUDIO/GETTY IMAGES

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Dendy Engelman του Manhattan Dermatology and Cosmetic Surgery στη Νέα Υόρκη, δεν υπάρχει πραγματική διαφορά ανάμεσα στα παιδικά αντηλιακά και σε αυτά για ενήλικες.

Μάλιστα, η ίδια σε δηλώσεις της ανέφερε ότι: «Δεν χρειάζεται να αγοράσεις διαφορετικά αντηλιακά για διαφορετικά μέλη της οικογένειας. Συχνά αναφέρω στους ασθενείς μου ότι μπορούν ν’ αγοράσουν το παιδικό αντηλιακό και για τη δική τους προσωπική χρήση».

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάποια βασική διαφορά ανάμεσα στα αντηλιακά για παιδιά και στα αντηλιακά για ενήλικες. Παρόλα αυτά, τα παιδικά αντηλιακά τείνουν να είναι περισσότερο mineral-based και έτσι είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν τυχόν ερεθισμούς.

αντηλιακό είναι επικίνδυνο

Δηλαδή, μπορεί ένα παιδί να χρησιμοποιήσει αντηλιακό για ενήλικες; Η Engelman λέει ότι ναι μπορούν, αλλά μόνο στην περίπτωση που η αντηλιακή κρέμα είναι φυσική με ορυκτά και δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30.

Ο λόγος που προτείνει τη φυσική σύνθεση στα παιδικά αντηλιακά είναι επειδή τα παιδιά έχουν πιο λεπτή επιδερμίδα, αλλά και ότι είναι πιθανότερο ένα αντηλιακό να τους προκαλέσει τυχόν ερεθισμούς.

Για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα, δεν έχει σημασία εάν αγοράσεις αντηλιακό για παιδιά ή αντηλιακό για ενήλικες, απλά και στις δύο περιπτώσεις, καλό θα ήταν να διαλέξεις ένα φυσικό αντηλιακό!

Διάβασε ακόμη:

Ποια ρούχα έχουν δείκτη αντηλιακής προστασίας και γιατί πρέπει να τα επιλέξεις;

Photo: GPOINTSTUDIO/GETTY IMAGES