Το φθινόπωρο ξεκινάει η εποχή της γρίπης και των ιώσεων. Το να κολλήσεις μια γρίπη είναι εύκολο! Μπες στο λεωφορείο, σίγουρα κάποιος θα αρχίσει να βήχει, χωρίς να βάλει καν το χέρι στο στόμα του.

Έχουμε όμως 11 συμβουλές για να αποφύγεις την γρίπη και το κρυολόγημα και να μείνεις υγιείς καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της δύσκολης εποχής. Εντάξει, αν τις ακολουθήσεις δεν είναι τόσο σίγουρο ότι δεν θα κρυολογήσεις, αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό.

πώς να αποφύγεις την γρίπη

Μην τρως τα νύχια σου

Με το να τρως τα νύχια σου έρχεσαι σε επαφή με πολλά μικρόβια. Όσο περισσότερο τα τρως, τόσες περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξεις κάποια λοίμωξη ή γρίπη.

Το να φοράς γάντια όταν βγαίνεις έξω, μπορεί να σε βοηθήσει να σταματήσεις αυτή την συνήθεια.

πώς να αποφύγεις την γρίπη

Φόρα ένα κασκόλ

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα λεωφορεία, τα τρένα και γενικά οι κλειστοί χώροι είναι γεμάτοι με μικρόβια. Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά με το να φοράς καθημερινά ένα χειμερινό αξεσουάρ μπορεί να σε βοηθήσει να μην αρρωστήσεις. Το κασκόλ σε βοηθάει να αποφύγεις να εισπνεύσεις μεταδοτικά μικρόβια.

πώς να αποφύγεις την γρίπη

Πλένε τα χέρια σου συχνά

Πρέπει να το κάνεις καθημερινά. Ειδικά μετά το φαγητό και την τουαλέτα. Θα σου προτείναμε να έχεις μαζί σου ένα μικρό μπουκαλάκι με αντισηπτικό για να μπορείς να καθαρίζεις συχνά τα χέρια σου. Ειδικά αν χρησιμοποιείς συχνά τα ΜΜΜ ή δουλεύεις σε γραφείο.

πώς να αποφύγεις την γρίπη

Να τρως υγιεινά

Προσπάθησε να αποφύγεις λιπαρά, ανθυγιεινά τρόφιμα και επέλεξε πολλά φρούτα και λαχανικά, τουλάχιστον 5 την ημέρα. Έτσι θα δώσετε περισσότερη ενέργεια στο σώμα σας.

πώς να αποφύγεις την γρίπη

Να κάνεις γυμναστική

Η άσκηση βοηθάει τα λευκά σου αιμοσφαίρια (αυτά συμβάλλουν στην καταπολέμηση των λοιμόξεων). Τα βοηθάει να ταξιδεύουν γρηγορότερα μέσα στο σώμα και να κάνουν τις δουλειές τους καλύτερα. Βεβαιώσου ότι θα κάνεις τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης 3 φορές την εβδομάδα.

πώς να αποφύγεις την γρίπη

Κοιμήσου σωστά

Οκτώ ώρες ύπνου καθημερινά είναι το σωστό, αναφέρουν οι γιατροί. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας σε πιο ευαίσθητο στις ασθένειες.

πώς να αποφύγεις την γρίπη

Απέφυγε το άγχος

Το άγχος έχει τεράστιο αντίκτυπο στο σώμα μας και μπορεί να διαδραμματίσει σημαντικό ρόλο στο να σε κάνει ευάλωτο σε αρρώστιες. Βέβαια, το να το αποφύγεις δεν είναι και τόσο εύκολο.

πώς να αποφύγεις την γρίπη

Ελάττωσε το ποτό

Όσο περισσότερο πίνεις, τόσο πιο αδύναμο είναι το ανοσοποιητικό σου σύστημα και αυτό σε κάνει ευάλωτο στην γρίπη και στο κρυολόγημα.

Διαβάστε επίσης:

Μήπως η γρίπη σου χτυπά την πόρτα; Πώς θα την προλάβεις!

 

Credits:Unsplash