Ξέρουμε είναι δύσκολο αλλά μπορείς να το κάνεις να λειτουργήσει. Τα iPopκόριτσα, το κάθε ένα ξεχωριστά, έχει χρειαστεί αρκετές φορές να εργαστούμε απ’ το σπίτι. Και το κάνουμε και τώρα. Και για να μην τα “παίξεις”, μαζέψαμε τα tips μας και σου τα δίνουμε απλόχερα. Κάνε τη δουλειά απ’ το σπίτι πιο ευχάριστη και παραγωγική.

Η δουλειά απ’ το σπίτι μπορεί να σε αποσυντονίσει, να σε κάνει να εργαστείς περισσότερες ώρες, να σε εξαντλήσει περισσότερο. Stop! Όλα είναι θέμα διάθεσης και ψυχολογίας. Κράτα το σωστό attitude, αν θέλεις να περάσουν οι μέρες όσο πιο εύκολα γίνεται.

Πώς θα έχεις τη διάθεση για δουλειά όταν έρχεται η μαμά σου και σε διακόπτει, μετά έρχεται το μικρό σου ξαδερφάκι, μετά ξαφνικά πείνασες ή χάζεψες λιγάκι στην τηλεόραση. Και σου είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να συγκεντρωθείς. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και σου υποσχόμαστε πως στο τέλος θα το απολαύσεις!

Κάνε τη δουλειά απ’ το σπίτι ευχάριστη

Προσποιήσου ότι θα πας γραφείο

Δηλαδή; Δηλαδή, ξύπνα το πρωί (βάλε ξυπνητήρι), φτιάξε καφέ, φτιάξε πρωινό. Ντύσου, στολίσου και κάθισε αναπαυτικά στο γραφείο σου. Ετοιμάσου ακριβώς, όπως θα ετοιμαζόσουν αν πήγαινες δουλειά.

Ναι, αν χρειαστεί θα βγάλεις τις πιτζάμες και θα βάλεις τα καλά σου.

Κράτα το ωράριο

Δηλαδή; Ξύπνα το πρωί, όπως θα ξυπνούσες αν πήγαινες γραφείο (λίγο αργότερα γιατί δεν θα έχεις την κίνηση, ούτε την απόσταση με τα ΜΜΜ). Ξύπνα νωρίς και ξεκίνα τη δουλειά σου νωρίς.

Προσπάθησε να τηρήσεις το 8ωρο, όπως θα έκανες αν πήγαινες γραφείο. 9-5; 10-6; Ό,τι κι αν επιλέξεις, τήρησέ το.

δουλειά απ' το σπίτι

Συμπεριφέρσου σαν να ήσουν γραφείο

Δηλαδή; Για να τηρήσεις το 8ωρο και να μην το τραβήξεις από τα μαλλιά, συμπεριφέρσου σαν να είσαι στο γραφείο. Είναι πιο απλό από όσο νομίζεις.

Η μαμά ή ο αδερφός που έρχονται διαρκώς και σου αποσπούν την προσοχή, σου ζητούν μια χάρη, σου πιάνουν την κουβέντα… Stop! Πρέπει να τους εξηγήσεις πως εργάζεσαι και πως θα είσαι διαθέσιμος μόλις σχολάσεις. Έτσι, δεν θα αφήσεις τίποτα να σου αποσπάσει την προσοχή, θα επικεντρωθείς στη δουλειά σου και θα τελειώσεις μια ώρα αρχύτερα.

Κάνε διάλειμμα

Φυσικά και θα κάνεις διάλειμμα. Όποια ώρα θέλεις το μεσημεράκι, κάνε το διάλειμμά σου για να φας, άκουσε λίγη μουσική ή κάνε μερικές διατάσεις για να ξεπιαστείς. Το διάλειμμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού μετά τις 6 ώρες σταματάς να είσαι τόσο παραγωγικός.

Πρέπει να πάρεις μια ανάσα!

Φτιάξε το γραφείο σου

Δεν επιτρέπεται το γραφείο σου να είναι ακατάστατο. Φτιάξε τον χώρο στον οποίο θα δουλεύεις τις επόμενες ημέρες. Διάλεξε την καρέκλα που σε βολεύει περισσότερο, βάλε ένα λουλούδι πάνω στο γραφείο, τακτοποίησε όλα τα χαρτιά σου, βάλε μια κορνίζα ή ένα διακοσμητικό που σου φτιάχνει τη διάθεση.

δουλειά απ' το σπίτι

Επικοινώνησε με τους άλλους

Βρες τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να επικοινωνήσεις με τους συναδέλφους σου ή και με έναν φίλο σου. Κάντε ένα video call και συζητήστε το πώς θα συνεχίσετε. Πάρε έναν φίλο σου για να πεις μια “καλημέρα” και να δώσετε κουράγιο ο ένας στον άλλον.

Δεν είσαι μόνος σε αυτό. Είμαστε όλοι μαζί. Ας το κάνουμε όσο γίνεται πιο διασκεδαστικό.

Ξεκίνα με το να φτιάχνεις το γραφείο:

7 tips για ένα τέλειο γραφείο στο σπίτι

Photo: Pexels