Να μην είναι ευγενική, να μην ζητάει συγγνώμη, να τρώει ό,τι θέλει, να λέει “όχι”. Αυτές είναι οι συμβουλές που δίνει μια μητέρα στην 5χρονη κόρη της.

Όλες οι μαμάδες θέτουν μερικά όρια και κανόνες στα παιδιά τους ήδη απ’ την παιδική τους ηλικία. Έτσι και αυτή η μαμά έθεσε 11 “αυστηρούς” κανόνες στην κόρης της , οι οποίοι σίγουρα θα την ακολουθούν για μια ζωή.

Η Toni Hammer έγραψε μερικές συμβουλές για την 5χρονη κόρη της Lily, τις δημοσίευσε στο Instagram και φυσικά έγιναν viral.

https://www.instagram.com/p/BZeFGFFBhKr/

Αναλυτικά οι κανόνες:

Κανόνας νούμερο 1: 

Μη ζητάς συγγνώμη όταν κάποιος πέφτει πάνω σου.

Κανόνας νούμερο 2:

Μη λες «λυπάμαι που προκαλώ τόσο πόνο. Δεν είσαι ο “πόνος”. Είσαι ένας άνθρωπος με σκέψεις και συναισθήματα που αξίζεις τον σεβασμό.

Κανόνας νούμερο 3:

Μην δημιουργεί λόγους για να μην βγεις ραντεβού μ’ έναν άντρα που δεν θέλεις. Δεν χρωστάς σε κανέναν καμία εξήγηση. Ένα απλό «όχι ευχαριστώ» πρέπει να είναι αποδεκτό.

Κανόνας νούμερο 4:

Μην σκέφτεσαι υπερβολικά τι τρως μπροστά σε άλλους ανθρώπους. Εάν πεινάς, φάε και φάε ό,τι θέλεις. Αν θέλεις πίτσα μην φας σαλάτα μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν άλλοι άνθρωποι τριγύρω. Παρήγγειλε αυτήν την καταραμένη πίτσα!

Κανόνας νούμερο 5:

Μην μακραίνεις τα μαλλιά σου για να κάνεις κάποιον άλλον ευτυχισμένο και μην φορέσεις φόρεμα αν δεν θέλεις.

Κανόνας νούμερο 6:

Μη μένεις στο σπίτι επειδή δεν έχεις κανέναν για να βγεις. Πάρε τον εαυτό σου και βγες, δημιούργησε μερικές εμπειρίες με αυτόν.

Κανόνας νουμερο 7:

Μην συγκρατείς τα δάκρυά σου. Το κλάμα σημαίνει πως αισθάνεσαι κάτι που πρέπει να εκφράσεις. Δεν είναι μια αδυναμία, είναι ανθρώπινο. Μην χαμογελάς επειδή κάποιος σου είπε να χαμογελάσεις.

Κανόνας νούμερο 8:

Μην φοβάσαι να γελάσεις με τα δικά σου αστεία.

Κανόνας νούμερο 9:

Μην λες “ναι” για να είσαι ευγενικός. Πες “όχι” γιατί είναι η δική σου ζωή.

Κανόνας νούμερο 10:

Μην κρύβεις τις απόψεις σου. Μίλα και μίλα δυνατά. Πρέπει ν’ ακουστείς.

Κανόνας νούμερο 11:

Μην απολογείσαι για το ποιος είσαι. Να είσαι γενναίος, τολμηρός και όμορφος. Να είσαι εσύ.

Εμείς θα προσθέσουμε πως καλό θα ήταν να πορευόμασταν με γνώμονα αυτούς τους κανόνες, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.