Άλλη μια εβδομάδα έχει ξεκινήσει και σε βρίσκει να κάνεις σχέδια για το πως θα γίνεις τέλειος/α, πετυχημένος/η και με τσέπη παχυλή που να σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις ότι θες.

Γνωρίζεις, όμως, ποιος είναι ο δρόμος για την επίτευξη των σχεδίων σου; Αρκεί μόνο η θέληση; Οι τρόποι για να πετύχεις είναι πολλοί, χωρίς καμία αμφιβολία. Εμείς όμως σου λέμε ποιοι είναι οι έξι τρόποι απόλυτης επιτυχίας.

Ας ξεκινήσουμε παρέα να απαριθμούμε τα πράγματα που πρέπει να κάνεις πέρα για να μπεις στον δρόμο της επιτυχίας.

1. Πρόσεξε τον εαυτό σου

Εάν θέλεις να πετύχεις κάτι καλό στη ζωή, τότε ο πρώτος σου στόχος είναι να προσέξεις τον εαυτό σου. Όλα ξεκινούν από εσένα, άρα πρέπει πρώτα να βελτιωθείς εσύ και μετά η καριέρα σου. Φτιάξε ένα πρόγραμμα! Τι θα φας μέσα στη μέρα, πόσο θα κοιμηθείς, εάν θα ασκηθείς ακόμα και τι θα φορέσεις. Προσπάθησε να αυτοβελτιώνεσαι κάθε μέρα από λίγο και το τελικό αποτέλεσμα δεν θα σε απογοητεύσει.

2. Απόφυγε τις δικαιολογίες

Το γεγονός ότι το ζώδιό σου έχει ανάδρομο Ερμή, πίστεψε με, δεν είναι δικαιολογία να μην κάνεις αυτά που έχεις προγραμματίσει για σήμερα. Θα κάνεις τις υποχρεώσεις που έχεις, θα πας γυμναστήριο, θα βγεις να κάνεις τις δουλειές που έχεις και δεν θα ξεκινήσεις τη μουρμούρα. Πάρε ευθύνες πάνω σου και μην τις αποφεύγεις αραδιάζοντας σωρεία δικαιολογιών που αν όχι όλες, πολλές από αυτές δεν στέκουν. Μείνε στους στόχους σου και μην παρεκκλίνεις για κανένα λόγο!

3. Μη χάνεις άσκοπα τον χρόνο σου

Η επιτυχία απαιτεί θυσίες, χωρίς καμία αμφιβολία! Και οι θυσίες απαιτούν χρόνο. Πολύτιμο χρόνο που δεν πρέπει να τον αφήνεις να περνάει χωρίς προσπάθεια για να πετύχεις τον κύριο στόχο σου. Μην τα παρατάς εύκολα και κάνε πράγματα που θα ωφελήσουν εσένα και θα σε βοηθήσουν να πας ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Προφανώς και θα θελήσεις να ξεκουραστείς, θα θελήσεις να ηρεμήσεις λίγο και ίσως να αφήσεις το βαρύ πρόγραμμα σου. Καν’ το γιατί πάντα χρειάζεται ένα διάλειμμα, αλλά μην ξεχάσεις το που θες να φτάσεις.

4. Μη βάζεις δύο καρπούζια σε μια μασχάλη

Ο στόχος σου είναι δύσκολος και θέλει πολύ υπομονή από σένα που θες να τον φέρεις εις πέρας. Μην βιαστείς να φτάσεις στο τέρμα! Βήμα – βήμα θα «περπατήσεις» το δρόμο αυτό, με επιμονή και ταπεινότητα. Τελείωσε τις δουλειές σου μία – μία και μην κάνεις τα πάντα ταυτόχρονα. Βάλε μια σειρά στις υποχρεώσεις σου και ξεκίνα να τις τελείς σιγά σιγά. Ο δρόμος της επιτυχίας είναι για «μαραθωνοδρόμους», όχι για «σπρίντερ».

5. Σκέψου θετικά, όχι αρνητικά

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει κάποτε: «Μείνε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους. Έχουν το πρόβλημα σε κάθε λύση». Η αρνητική σκέψη δεν θα σε βοηθήσει πουθενά. Μην μιζεριάζεις σε κάθε αποτυχία και μην γκρινιάζεις σε κάθε εμπόδιο που σου προκύπτει. Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι εύκολος και ούτε πρόκειται να γίνει. Δεν την θετική πλευρά των πραγμάτων! Κάθε πράγμα γίνεται για καλό. Κάθε αποτυχία είναι ένα μάθημα και σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες θα σηκωθείς.

6. Μάθε να λες την άποψή σου

Μην απαντάς «ναι» σε ό,τι σου λένε. Απόκτησε την προσωπική σου κρίση και την δική σου άποψη για τα γεγονότα που σε τριγυρίζουν. Μην διστάσεις να αντιπαραβάλεις τα επιχειρήματα σου, καθώς μόνο καλό δεν θα σου κάνει αυτό. Με το να μην μιλάς και να λες πάντα «ναι», δίνεις την εντύπωση στους συνομιλητές σου πως είσαι ένα άτομο άβουλο, κάτω που δεν θες να συμβεί. Ενεργοποιήσου και μην ξεχνάς πως ο καλύτερος διάλογος γίνεται πάντα με πολλές απόψεις.

Διαβάστε επίσης:

Τα tips για επιτυχία που πρέπει να ξέρεις εάν είσαι εσωστρεφής!