Είναι κάποιες μέρες που απλά δεν θες να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι, θες να λιώσεις όλη μέρα εκεί ή σε μια παραλία στην Καραϊβική να κάνεις ηλιοθεραπεία μέχρι να μην σε ξεχωρίζουν στο σκοτάδι… Έλα, όμως, που η δουλειά σου είναι απαιτητική και τα ρεπό δεν είναι τόσο εύκολο να δοθούν, ενώ κάθε φορά που λες “θα πάρω να πω ότι δεν θα πάω σήμερα”, σκέφτεσαι την επόμενη φορά που όντως θα χρειάζεσαι αυτή τη μέρα off! Οπότε, τι σου μένει; Να βρεις όρεξη για δουλειά γιατί το πολύ σε μια ώρα θα πρέπει να είσαι εκεί!

Ευτυχώς για σένα, η επιστήμη έχει μελετήσει διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να γίνουμε πιο παραγωγικοί και να κάνουμε τη δουλειά πιο απλή και διασκεδαστική, ειδικά όταν δεν έχεις καμία όρεξη για δουλειά.

Παρακάτω θα δεις τις απλές αλλαγές που πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις τις αρνητικές σκέψεις και να βγεις νικητής!

όρεξη για δουλειά

Τι να κάνεις όταν δεν έχεις καμία όρεξη για δουλειά;

Αποδέξου το πού είσαι

Όταν δεν έχεις κίνητρο και δεν ξέρεις τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό, η καλύτερη συμβουλή είναι να παραδεχθείς στον εαυτό σου ότι είσαι κολλημένος σε μια όχι και τόσο ευχάριστη θέση.

Οι ειδικοί στον χώρο της ψυχικής υγείας προτείνουν να αποδεχθούμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και να θυμηθούμε πώς καταφέραμε στο παρελθόν να ξεπεράσουμε αντίστοιχες δύσκολες καταστάσεις.

όρεξη για δουλειά

Pexels

Άλλαξε τη ρουτίνα σου

Είσαι άνθρωπος που αγαπάει τις συνήθειες; Αυτό είναι καλό… ως έναν βαθμό, όμως! Εάν βλέπεις ότι κάτι δεν λειτουργεί πια, προσπάθησε να το αλλάξεις. Άλλαξε τη διακόσμηση στο γραφείο σου, πάρε ένα καινούριο gadget για τη δουλειά ή κάνε ένα meeting στο πάρκο αντί στο καφέ στη γωνία κάτω απ’ το γραφείο.

Κάνε focus σ’ όσα σε ενδιαφέρουν

Για να μπορέσεις να χειριστείς τις φορές που δεν έχεις όρεξη για δουλειά, καλό είναι να ξεκινάς τη μέρα σου από σημαντικά καθήκοντα, τα οποία σε ενδιαφέρουν κι όχι απ’ τα tasks που θα σε οδηγήσουν στο να περιμένεις να πάει 6 το απόγευμα να σηκωθείς να φύγεις απ’ το γραφείο. Δόμησε τη μέρα σου έτσι ώστε να ξεκινάει με τα πιο ευχάριστα πράγματα για σένα.

όρεξη για δουλειά

Πες όχι

Οι παραγωγικοί άνθρωποι ζουν σύμφωνα με τις αξίες και τους στόχους τους. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πουν όχι σε ανθρώπους ή σε πράγματα που δεν τους αξίζουν. Επομένως, εάν εμφανιστεί κάτι στη μέρα σου που δεν σου κάνει, απλά απόφυγέ το!

Πάρε έναν απογευματινό υπνάκο

Μπορεί να σου ακούγεται το αντίθετο απ’ το παραγωγικό, αλλά σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στους New York Times, ένας σύντομος υπνάκος το απόγευμα στην πραγματικότητα αυξάνει την παραγωγικότητα και την απόδοση στη δουλειά. Οι άνθρωποι δεν είμαστε κατασκευασμένοι ώστε να μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για πάνω από 3 ώρες σερί, επομένως κάτι πρέπει να κάνεις για να αποφορτίσεις τον εγκέφαλό σου!

Δες ακόμα:

Όταν η όρεξη για δουλειά πάει περίπατο

Photo: Pixabay