Αν ακολουθείς μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή, σημαίνει σίγουρα ότι καταναλώνεις σαλάτα κάθε μέρα. Αλλά φυσικά, καθώς η σαλάτα είναι μια πολύ εύκολη επιλογή φαγητού, δεν θέλεις να κόβεις κάθε μέρα λαχανικά, κόβεις μια φορά την εβδομάδα και αφήνεις έτοιμες τις σαλάτες στο ψυγείο σου. Μετά από μερικές μέρες, όμως, τα λαχανικά δεν είναι όπως την πρώτη μέρα και συχνά όταν τα τρως η γεύση τους δεν είναι τόσο ευχάριστη. Τι μπορείς να κάνεις για να παραμείνει η σαλάτα φρέσκια στο ψυγείο;

Ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να αποθηκεύσεις μια σαλάτα με φυλλώδη λαχανικά, είτε που την αγόρασες έτοιμη είτε που την έκοψες; Μάθε τον τρόπο να παραμείνει γευστική και θρεπτική η σαλάτα στο ψυγείο σου.

σαλάτα φρέσκια στο ψυγείο

Unsplash/ Chris Tweten

Τι μπορείς να κάνεις για να παραμείνει η σαλάτα φρέσκια στο ψυγείο;

Χαρτί και σακούλα

Αφού πλύνεις και στεγνώσεις το φυλλώδες λαχανικό σου και το κόψεις σε κομμάτια, άπλωσέ το σε χαρτί κουζίνας και τύλιξέ το μέσα σε μια πλαστική σακούλα. Φρόντισε να αφαιρέσεις τον περισσότερο αέρα και να κλείσεις καλά τη σακούλα.

Βάλε τη σαλάτα στο συρτάρι με τα λαχανικά μέσα στο ψυγείο και μετά από 2-3 μέρες θα έχει παραμείνει φρέσκια!

σαλάτες για πρωινό

Σακούλα

Βάλε τα λαχανικά σου, αφού τα πλύνεις, τα καθαρίσεις και τα στεγνώσεις, μέσα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων, στην οποία θα φυσήσεις και θα φουσκώσεις με αέρα. Γύρισε καλά την κορυφή της σακούλας και κλείστην με ένα λαστιχάκι.

Ο αέρας θα διατηρήσει τα λαχανικά σου φρέσκα!

Χαρτί και τάπερ

Μια ακόμα πολύ καλή μέθοδος, για την οποία θα χρειαστείς ένα τάπερ κι απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μέσα στο τάπερ, βάλε τη σαλάτα σου σε στρώσεις, ενώ ανάμεσα σε κάθε στρώση βάλει χαρτί κουζίνας. Κλείσε το καπάκι, αλλά φρόντισε να αφήσεις λίγο κενό μέσα στο τάπερ για να “αναπνέουν” τα λαχανικά.

σαλάτα φρέσκια στο ψυγείο

Τώρα δεν θα έχεις πλέον δικαιολογίες ότι βαριέσαι να κόβεις κάθε μέρα σαλάτες… θα τις έχεις έτοιμες!

Δες ακόμα:

Ποια είναι η κατάλληλη διατροφή ανάλογα με την ηλικία σου;

Photo: Pexels