Τρίψε μια φλούδα μπανάνας στα μαχαιροπίρουνά σου και δες τι εκπληκτικό θα συμβεί!

LIKE US ON FACEBOOK

Τα ασημικά μετά από λίγο καιρό μπορεί να μαυρίσουν και γενικά να γεμίσουν με σκούρους λεκέδες. Αυτό φυσικά χαλάει την εικόνα τους κι εσύ ψάχνεις για μια λύση ASAP που θα τα κάνει να γυαλίζουν ξανά σαν να είναι καινούρια!

Αυτή η λύση δεν είναι καθόλου μακριά σου, αντιθέτως βρίσκεται στην κουζίνα του σπιτιού σου! Τρίψε μια φλούδα μπανάνας στα μαχαιροπίρουνα και δες τι εκπληκτικό θα συμβεί!

Πίστεψέ μας το μόνο που χρειάζεσαι γι’ αυτό το σπιτικό βερνίκι για ασημικά είναι μια μπανόφλουδα!

Το ασήμι είναι ένα πολύτιμο μέταλλο που μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα με την οξείδωση. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο το ασήμι να εμφανίσει μαύρους λεκέδες και να οξειδωθεί. Διαφέρει απ’ τον το χαλκό, ο οποίος μετά από λίγο γίνεται πράσινος.

Ευτυχώς και τα δύο αυτά πολύτιμα μέταλλα είναι πολύ εύκολο να γυαλιστούν ξανά και να γίνουν σαν καινούρια!

Θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να γυαλίσεις τα μαυρισμένα σου μαχαιροπίρουνα με μια φλούδα μπανάνας; Απλά ακολούθησε τις οδηγίες μας.

Το μόνο που χρειάζεσαι για να τα γυαλίσεις είναι μια μπανανόφλουδα. Το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας περιέχει ένα συστατικό που μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό μεταλλικών αντικειμένων.

Πώς να το κάνεις:

  1. Βάλε μερικές φλούδες μπανάνας σ’ ένα μπλέντερ, πρόσθεσε λίγο νερό και στη συνέχεια ανάμειξέ τα όλα μαζί.
  2. Όταν το μείγμα μετατραπεί σε μια ομογενοποιημένη ουσία, σταμάτα να τα ανακατεύεις.
  3. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα πανί, πρέπει να τρίψεις την πάστα με την φλούδα μπανάνας πάνω στα ασημικά και να την αφήσεις για λίγο να δράσει.
  4. Μετά, καθάρισε προσεκτικά τα μαχαιροπίρουνά σου και θα δεις ότι δεν θα έχουν κανένα λεκέ πια πάνω τους!
Info!

Η συγκεκριμένη τεχνική λειτουργεί μ’ όλα τα ασημικά ενώ να θυμάσαι πως με το εσωτερικό της μπανανόφλουδας μπορείς επίσης να γυαλίσεις και τα αγαπημένα σου παπούτσια!

Δες κι άλλες χρήσεις της μπανανόφλουδας που αγνοούσες, όμως, θα σε σώσουν:

Αξιοποίησε τη φλούδα της μπανάνας

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved