Τρία υλικά που δεν περίμενες ότι πρέπει να βάζεις στην κατάψυξη

LIKE US ON FACEBOOK

Aγόρασες ένα παγωτό απ’ το σούπερ μάρκετ και φυσικά τρέχεις να γυρίσεις στο σπίτι για να το βάλεις στην κατάψυξη να μην λιώσει! Και πολύ καλά κάνεις! Αλλά δεν είναι μόνο το παγωτό που μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη!

Τι μπαίνει στην κατάψυξη και δεν σου περνάει καν απ’ το μυαλό; Εμείς θα σου πούμε τρία πράγματα που όχι απλώς μπορείς, αλλά πρέπει να βάζεις στην κατάψυξη!

Διατηρούνται περισσότερο

Φυσικά, δεν εκπλησσόμαστε εάν κάποιος βάλει το σπανάκι στην κατάψυξη, αλλά είναι λίγο περίεργο εάν σου πει κάποιος ότι βάζει τη… μαγιά στην κατάψυξη!

Ωστόσο, θα πρέπει να το εξετάσεις.

Μερικά ξηρά υλικά έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια αποθήκευσης όταν τα αποθηκεύεις σε δροσερό μέρος. Για παράδειγμα, μπορείς να αποθηκεύεις όλους τους τύπους αλευριού στην κατάψυξη για να εξασφαλίσεις ότι θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Τι μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη

Η μαγειρική σόδα και το baking powder μπορείς πολύ άνετα να τα βάλεις στην κατάψυξη. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ καλύτερο να τα αποθηκεύεις στην κατάψυξη απ’ ό,τι στο ντουλάπι.

Η μαγειρική σόδα και το baking powder θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο εάν τα βάλεις στην κατάψυξη.

Φρόντισε να τα βάλεις σε πλαστικά δοχεία που κλείνουν σωστά.

Διαφορετικά, η σόδα και το baking powder θα απορροφήσουν τις άλλες μυρωδιές στην κατάψυξη κι αυτό θα έχει συνέπειες!

Μια τελευταία συμβουλή: Είναι πολύ καλή ιδέα να βάλεις και τη μαγιά στην κατάψυξη. Θα διατηρήσει τις ιδιότητές της και θα κάνει τη ζύμη σου να φουσκώσει ακόμα περισσότερο!

Διάβασε ακόμα:

Τροφές που δεν πρέπει να τις βάλεις στο ψυγείο

Photo: Pixabay

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved