Έχει έρθει η εποχή που σχεδόν όλοι έχουν στολίσει για τα Χριστούγεννα ή θα στολίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες! Όπως και να σου αρέσει να στολίζεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το σίγουρο είναι ένα: Βάζεις λάθος τα φωτάκια!

Ναι, τόσα χρόνια βάζεις λάθος τα φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ακόμα κι αν πίστευες ότι το κάνεις σωστά! Αρχικά, πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι τα φωτάκια στόχος είναι ν’ αναδεικνύουν τα στολίδια, οπότε θα πρέπει να τοποθετηθούν πρώτα πρώτα!

Μπορεί να βάζεις γύρω γύρω τα φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ξεκινώντας από κάτω και πηγαίνοντας προς τα πάνω, αλλά ο σχεδιαστής Francesco Bilotto εξηγεί πως είναι καλύτερα να τοποθετείς τα φωτάκια στο δέντρο σου κάθετα! Ναι, μ’ αυτό τον τρόπο θα αναβοσβήνουν φωτάκια σε όλο το δέντρο, σε κάθε κλαδί και το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό!

Επιπλέον, μ’ αυτό τον τρόπο, το δέντρο δεν θα είναι μόνο πιο όμορφο αλλά είναι και πολύ πιο εύκολο να τοποθετήσεις τα φωτάκια.

Για να τοποθετήσεις τα φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ξεκινάς απ’ την κορυφή του δέντρου. Τυλίγεις τη σειρά με τα φωτάκια προς τα κάτω κάθετα. Μόλις φτάσεις στο κάτω μέρος του δέντρου, επιστρέφεις πίσω στην κορυφή. Άφησε περίπου 10 εκατοστά ανάμεσα στην κάθε σειρά και συνέχισε μέχρι να τελειώσεις.

Βεβαιώσου φυσικά ότι το βύσμα για την πρίζα είναι στο κάτω μέρος του δέντρου!

Tip!

Για να προσθέσεις επιπλέον λάμψη στο δέντρο, μπορείς ν’ ακολουθήσεις την ίδια πρακτική και όταν βάζεις τα στολίδια. Μπορείς να προσθέσεις στολίδια γυαλιστερά που αντικατοπτρίζουν ό, τι υπάρχει μπροστά κοντά στον κορμό του δέντρου και στη συνέχεια να βάλεις τα στολίδια σου ώστε να φαίνεται πιο πλούσιο το δέντρο σου!

Καλό στολισμό σου ευχόμαστε και μπες στη διαδικασία να στολίσεις το δέντρο σου, όπως σου περιγράφουμε παραπάνω, προκειμένου να το κάνεις πιο εντυπωσιακό!

Δες κι ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, εάν δεν θέλεις τα κλασικά!

Δες κι αυτό:

Συμβουλές για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού σου που θα σε βοηθήσουν