Άλλοι επιλέγουν να φορούν τα αθλητικά τους μόνο στη γυμναστική κι άλλοι στην καθημερινότητά σου. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις σίγουρα θα έχεις ένα ζευγάρι αθλητικά ή σκέφτεσαι να επενδύσεις σε ένα καινούργιο ζευγάρι. Πώς θα επιλέξεις τα σωστά αθλητικά για το πόδι σου;

Τα αθλητικά για το τρέξιμο πρέπει να είναι άνετα, υψηλής ποιότητας και να ταιριάζουν απόλυτα στο πόδι σου. Πώς θα επιλέξεις τα σωστά αθλητικά για το πόδι σου;

Μπορεί να είσαι από αυτούς που επιλέγουν την εύκολη (μερικές φορές και πιο φθηνή λύση) και αγοράζουν αθλητικά online, με ένα κλικ και μέσα σε μερικές ημέρες είναι έξω από την πόρτα τους.

Τι γίνεται, όμως, όταν δεν έχεις επιλέξει το σωστό μέγεθος; Το καλύτερο είναι να μπορείς να δοκιμάζεις τα αθλητικά σου πριν τα αγοράσεις για να τσεκάρεις ότι σου εφαρμόζουν τέλεια στο πόδι σου.

Οι ειδικοί, λοιπόν, αποκαλύπτουν το μυστικό που πολλοί ξεχνούν να τσεκάρουν όταν αγοράζουν αθλητικά.

Το κλειδί είναι να μετράς το πόδι σου, αλλά να ξεκινάς από πιο μακρύ δάκτυλο του ποδιού σου και αυτό δεν είναι απαραίτητα και το δάχτυλο που εσύ νομίζεις. Κοίταξε τα πόδια σου γυμνά, χωρίς κάλτσες… Οι περισσότερο θεωρούν ότι το μεγάλο τους δάχτυλο είναι και το πιο μακρύ αλλά αυτό δεν ισχύει καθώς για πολλούς ανθρώπους το δεύτερο δάχτυλο είναι πιο μακρύ από το πρώτο.

Κι έτσι θα πρέπει να ξεκινήσεις να μετράς το μήκος του από το δεύτερο δάχτυλο αν αυτό είναι το πιο μακρύ.

Έτσι, θα αφήσεις χώρο στο παπούτσι και για το δεύτερο σου δάχτυλο που ενδεχομένως να είναι πιο μακρύ από το πρώτο, ακόμη κι αν εσύ δεν το έχεις προσέξει, ακόμη κι αν είναι για μερικά εκατοστά.

Αν πάλι δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να επισκεφτείς ένα κατάστημα και να κάνει αυτή τη δουλειά για σένα.

Να θυμάσαι ότι τα αθλητικά παπούτσια θα πρέπει να εφαρμόζουν άψογα στο πόδι σου, για να αποφύγεις τους τραυματισμούς, τις φουσκάλες κι άλλα ανεπιθύμητα που μπορεί να συμβούν στο πόδι σου.

Διαβάστε επίσης:

Το Nike παπούτσι που δένει μόνο του τα κορδόνια και προσαρμόζεται στο πόδι! (Video)

Photo: PREDRAGIMAGES/GETTY IMAGES