Το σημείο του αυτοκινήτου που είναι 4 φορές πιο βρώμικο απ’ τη λεκάνη!

LIKE US ON FACEBOOK

Αλήθεια ή ψέματα; Εσύ αποφασίζεις τι θα πιστέψεις, πάντως, εμείς δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι μια έρευνα θα μας έλεγε ψέματα, ακόμα κι αν μας είναι δύσκολο ν’ αποδεχθούμε το συμπέρασμα!

Το πιο βρώμικο σημείο του αυτοκινήτου που θα σου αποκαλύψουμε παρακάτω είναι τέσσερις φορές πιο βρώμικο απ’ την λεκάνη της τουαλέτας, υποστηρίζει η έρευνα!

Μπορεί να καθαρίζεις τακτικά το σπίτι σου, να μην τολμάς να πιεις ή να φας σε σκεύος που δεν έχεις πλύνει καλά και να βάζεις μια φορά την εβδομάδα πλυντήριο ρούχων, αλλά μάλλον δεν φροντίζεις τόσο πολύ και την καθαριότητα του αυτοκινήτου σου

Όπως το σπίτι, έτσι και το αυτοκίνητό σου πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Ακόμα κι αν μέχρι στιγμής το πλένεις όποτε απλά δεν το αντέχεις άλλο, ελπίζουμε μετά απ’ αυτό το άρθρο να αλλάξεις άποψη!

Martha Plimpton GIF - Find & Share on GIPHY

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά ή λιγότερο συχνά χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου, είναι πιθανό να μην καθαρίζεις το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου όσο συχνά θα ήθελες. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το 1/3 όλων των ιδιοκτητών αυτοκινήτων καθαρίζουν το εσωτερικό των αυτοκινήτων τους μόνο μια φορά το χρόνο!

Το επίπεδο του CFU

Κι αν νόμιζες ότι αυτό είναι το πιο σοκαριστικό εύρημα, κάνεις λάθος! Σε μελέτη της Carrentals που έγινε ελήφθησαν υπόψιν κι άλλοι παράγοντες και τα αποτελέσματα είναι μάλλον ανησυχητικά!

Το 12% όλων των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι ποτέ δεν καθαρίζουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου τους. Τα αυτοκίνητα αυτών των συμμετεχόντων υποβλήθηκαν σε πολλές δοκιμές.

Οι επιστήμονες βρήκαν 700 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων κατά μέσο όρο που ήταν ελεύθεροι να πολλαπλασιαστούν όσο ήθελαν μέσα σ’ ένα βρώμικο αυτοκίνητο!

Car Wash GIF - Find & Share on GIPHY

Οι ερευνητές πήραν δείγματα και υπολόγισαν τον αριθμό των βακτηριδίων με βάση το επίπεδο CFU. Το επίπεδο CFU είναι ο αριθμός των βακτηρίων ή μονάδων που σχηματίζουν αποικίες ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τέσσερις φορές περισσότερα βακτήρια

Στην έκθεσή της, η Carrentals δείχνει ότι τα επίπεδα CFU είναι τα υψηλότερα στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου!

Κατά μέσο όρο, βρέθηκαν 629 CFU στα τιμόνια.

Εάν συγκρίνεις αυτό τον τον αριθμό μ’ εκείνον που ισχύει για το κινητό σου τηλέφωνο, θα δεις ότι υπάρχουν έξι φορές περισσότερα βακτηρίδια σε ένα τιμόνι!

Τα κινητά μας έχουν μέσο όρο 100 CFU ενώ η λεκάνη μιας δημόσιας τουαλέτας έχει κατά μέσο όρο 172 CFU!

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τέσσερις φορές περισσότερα βακτήρια σε ένα τιμόνι απ’ ότι σε μια λεκάνη!

Μήπως να κλείσεις για πλύσιμο αυτοκινήτου σήμερα;

Διάβασε ακόμα:

Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο του ψυγείου σου που ξεχνάς να καθαρίσεις

Photo: iStock

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved