Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που αγοράζεις φράουλες

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι κάτι που θα σου πάρει κυριολεκτικά τρία δευτερόλεπτα και θα κάνει όντως τη διαφορά! Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά που αγοράζεις φράουλες; Να τις στεγνώνεις!

Είμαστε σίγουροι πως κατά καιρούς έχεις αναρωτηθεί πώς διατηρείς τις φράουλες για μέρες και τώρα σου έχουμε την απάντηση. Οι φράουλες που αγοράζεις μπορεί να χαλάνε αρκετά σύντομα επειδή έχουν μεγάλη ποσότητα υγρασίας.

Αυτά τα κόκκινα αγαπημένα μας φρούτα είναι συχνά πολύ ευάλωτα με αποτέλεσμα κάποιες φορές να αναγκάζεσαι να πετάξεις τις μισές φράουλες απ’ την αρχική ποσότητα που αγόρασες. Γιατί; Γιατί το πλύσιμο είναι πολύ κακό γι’ αυτό το φρούτο: Τις πλένεις και μετά από μια ώρα έχουν μαλακώσει τόσο που θες να τις πετάξεις!

Ευτυχώς υπάρχει λύση που θα σε βοηθήσει ν’ αποθηκεύσεις τις φράουλες για μέρες μέσα στο ψυγείο κι αυτή η λύση δεν θα σου πάρει πάνω από 30 δευτερόλεπτα!

Strawberry Shortcake Dessert GIF - Find & Share on GIPHY

Τα φρούτα πρέπει να πλένονται γιατί δεν παίζουμε με την υγεία μας, ενώ κανένας δεν θα ήθελε να δαγκώσει ένα κομμάτι απ’ οποιοδήποτε φρούτο που θα είναι μέσα στο χώμα, τη βρωμιά ή και τα έντομα.

Όμως, μερικές φορές, η υγρασία που παραμένει στο φρούτο όταν το πλένουμε το μαλακώνει και το κάνει να χαλάει πιο εύκολα. Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη λύση για αυτό το πρόβλημα και το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο χαρτί ή μια πετσέτα!

Βγάλε τα φύλλα απ’ τις φράουλες και στη συνέχεια ξέπλυνέ τες σωστά. Στη συνέχεια, τύλιξέ τες με μερικές χαρτοπετσέτες για να απορροφήσουν την πολλή υγρασία. Αν θέλεις να πας το στέγνωμα της φράουλας σε άλλο επίπεδο μπορείς (και μην γελάσεις!) να τις στεγνώσεις με το πιστολάκι σου για 30 δευτερόλεπτα, έχοντάς το στην πιο χαμηλή λειτουργία.

Αφού τελειώσεις, βάλε ξανά τις φράουλες στο ψυγείο και θα παρατηρήσεις ότι θα διατηρηθούν για περισσότερο καιρό φρέσκες! Αυτό το τρικ έχει δοκιμαστεί και λειτουργεί στ’ αλήθεια!

Strawberry Eating GIF - Find & Share on GIPHY

Ποια είναι τα οφέλη της φράουλας;

Οι φράουλες θεωρείται ότι σε βοηθούν να χάσεις βάρος επειδή περιέχουν έναν εκπληκτικά χαμηλό αριθμό θερμίδων, ενώ έχουν κι έναν τόνο αντιοξειδωτικών και βιταμινών.

Στην πραγματικότητα, οι φράουλες περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από ό,τι τα πορτοκάλια! Ο μόνος καρπός που περιέχει περισσότερη βιταμίνη C είναι το ακτινίδιο.

Οι φράουλες περιέχουν επίσης πολλά φυλλικά οξέα, τα οποία επίσης χρειαζόμαστε να παραμείνουμε υγιείς.

Έτσι, υπάρχουν σίγουρα πολλοί λόγοι για να φας περισσότερες φράουλες με ό,τι συνδυασμό θέλεις!

Δες και αυτό:

Ένα φλιτζάνι φράουλες την ημέρα μπορεί να σε σώσει

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved