Η κουζίνα της μαμάς μυρίζει πάντα καθαριότητα και νόστιμο φαγητό. Ήταν το αγαπημένο σου μέρος να κάθεσαι και το πιο ζεστό. Κι έτσι θα έπρεπε να είναι αν την καθαρίζεις συχνά-πυκνά. Το πιο  βρώμικο αντικείμενο στην κουζίνα σου δεν είναι το σφουγγαράκι, όπως μπορεί να νομίζεις.

Ποιο είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο στην κουζίνα σου; Μπορεί να αλλάζεις το σφουγγαράκι συχνά, να καθαρίζεις όλες τις πρίζες, τον φούρνο, το ψυγείο, τα πλακάκια και να σου ξεφεύγει ένα σημείο, το πιο σημαντικό.

Το πιο βρώμικο αντικείμενο στην κουζίνα είναι η πετσέτα! Ναι, η πετσέτα που έχεις στην κουζίνα, την οποία τη χρησιμοποιείς για όλα: Για να σκουπίσεις λίγο τα χέρια σου, λίγο τα πιάτα, λίγο κάτι νερά που έχει ο πάγκος και να πιάσεις και το ταψί που καίει! Και δεν σου πηγαίνει το μυαλό, γιατί ενώ το σφουγγαράκι που πλένεις τα πιάτα μπορεί από πράσινο-κίτρινο να γίνεται καφέ και να το αλλάζεις, η πετσέτα σπάνια θα φέρει τα σημάδια βρωμιάς.  Κι έτσι αργείς να την αντικαταστήσεις με μια καθαρή και φρεσκοπλυμένη.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το American Society of Microbiology, οι πετσέτες κουζίνας είναι οι πιο βρώμικες κι εσύ δεν τις αλλάζεις όσο συχνά πρέπει.

Στη μελέτη οι ερευνητές έφεραν 100 πετσέτες κουζίνας στους συμμετέχοντες, τους τις έδωσαν και τους είπαν πως μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν όπως και όπου θέλουν για έναν ολόκληρο μήνα. Μετά από αυτό, συγκέντρωσαν τις ίδιες πετσέτες για έλεγχο και ρώτησαν τους συμμετέχοντες πως τις χρησιμοποίησαν.

Το πιο αηδιαστικό; Σύμφωνα με το Today, τα βακτήρια βρέθηκαν στις μισές περίπου πετσέτες και η ανάπτυξή τους ήταν πιο πιθανό να συμβεί σε αυτές που ήταν από βαμβάκι και όχι από νάιλον, επειδή το βαμβάκι είναι πιο απορροφητικό.

Και το πράγμα χειροτερεύει! Όσον αφορά τους τύπους των βακτηρίων που αναπτύσσονται στις πετσέτες είναι αυτά του E. Coli και staph, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, διάρροια και εμετό. Όταν , λοιπόν, εσύ χρησιμοποιείς αυτήν την πετσέτα για όλες τις χρήσεις μάντεψε πόσο εύκολα εξαπλώνονται τα βακτήρια.

Τι μπορείς να κάνεις; Να περιορίσεις τη χρήση τους, να τις αλλάζεις πολύ συχνά (κάθε 2 μέρες) και να τις πλένεις με ζεστό νερό και σαπούνι! Πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου και άμεσα!

Κι αν με όλα αυτά σε έπιασε μια “μανία” να πας να καθαρίσεις, διάβασε και πια είναι τα πιο βρώμικα σημεία σε όλο το σπίτι για να επιμείνεις σε αυτά!

Διαβάστε επίσης:

Μόλις έστειλες μήνυμα; Πλύνε αμέσως τα χέρια σου!