Το παρακάνεις με τα ψώνια στο ΙΚΕΑ; Δεν φταις εσύ!

LIKE US ON FACEBOOK

Το ΙΚΕΑ είναι όπως η Disneyland αλλά για τους ενήλικες: Οι άνθρωποι πηγαίνουν σε αυτό όχι μόνο για να αγοράσουν τα έπιπλά τους αλλά κι επειδή το διασκεδάζουν και κάθε φορά είναι μια μικρή περιπέτεια. Αν το παρακάνεις και εσύ με τα ψώνια στο ΙΚΕΑ, τότε δεν φταις εσύ. Φταίει το κατάστημα!

Κι όμως, σε αυτόν τον μαγικό χώρο, η λογική εξαφανίζεται και οι άνθρωποι ξεκινούν να γεμίζουν τα καρότσια με ένα σωρό πράγματα που δεν χρειάζονται στην πραγματικότητα. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Γιατί το παρακάνουμε με τα ψώνια στο ΙΚΕΑ;

Πίσω από όλα αυτά τα -ορισμένες φορές- αχρείαστα πράγματα που συγκεντρώνουμε φταίει το ΙΚΕΑ και οι τεχνικές που χρησιμοποιεί για να κάνεις εσύ όσα περισσότερα ψώνια μπορείς.

Ναι, είναι λίγο τρομακτικό…

Γιατί το παρακάνεις με τα ψώνια στο ΙΚΕΑ;

Με τα κεφτεδάκια αγοράζεις περισσότερα έπιπλα…

ψώνια στο ΙΚΕΑ

Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα στην περιοχή όπου βρίσκονται τα έπιπλα. Και ποιο είναι το μαγικό πίσω από αυτό το λαχταριστό πιάτο;

Ένας πεινασμένος καταναλωτής είναι ένας κακός καταναλωτής. Γι’ αυτό και το εστιατόριο τοποθετείται ακριβώς στο κέντρο του καταστήματος. Οι πωλητές γνωρίζουν πως ένα καλό γεύμα θα σε κάνει πιο ευγενικό και πρόθυμο να αγοράσεις και κάτι άλλο.

Ένα μεγάλο γεύμα σε πολύ οικονομική τιμή, σε κάνει να νιώθεις ότι το ΙΚΕΑ είναι γενναιόδωρο και έχεις την αίσθηση ότι τα προϊόντα δεν είναι ακριβά.

Τα στρώματα δεν έχουν συγκεκριμένο μέγεθος

Ορισμένα στρώματα στο ΙΚΕΑ έχουν ένα διαφορετικό μέγεθος από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Για τα σεντόνια. Τα περισσότερα σεντόνια από διάφορες εταιρίες δεν ταιριάζουν ακριβώς στο μέγεθος του στρώματος του ΙΚΕΑ.

Και ως αποτέλεσμα, αναγκάζεσαι να αγοράσεις και σεντόνια από το ΙΚΕΑ και το ίδιο συμβαίνει και με τις μαξιλαροθήκες.

Οι συσκευές IKEA είναι πάντα πιο ακριβές και ο λόγος είναι ασήμαντος

ψώνια στο ΙΚΕΑ

Οι ενσωματωμένες οικιακές συσκευές στο ΙΚΕΑ είναι πολύ πιο ακριβές από ότι σε άλλα καταστήματα. Και είναι σίγουρα πιο ακριβά από ότι θα περίμενε κανείς σε ένα φθηνό κατάστημα, όπως είναι το ΙΚΕΑ. Γιατί; Γιατί κατασκευάζονται από εργοστάσιο ειδικό για το ΙΚΕΑ, το οποίο όμως δεν ανήκει στην εταιρία.

Όλα τα άλλα εργοστάσια για τα υπόλοιπα πράγματα ανήκουν στο ΙΚΕΑ.

Οι πωλητές δεν σε πλησιάζουν πρώτοι

Ένας υπάλληλος στο ΙΚΕΑ δεν θα σε ρωτήσει ποτέ “Πώς μπορώ να σας βοηθήσω;”. Και απαγορεύεται να το κάνει. Σε αφήνει να κάνεις τις δικές σου επιλογές.

Αν σε διακόψει και σου προσφέρει βοήθεια, τότε σταματά τη φαντασία σου… Κι όμως είναι και αυτή μια τακτική. Το ΙΚΕΑ σε αφήνει να ονειρευτείς το σπίτι όπως θέλεις και μετά να το κάνεις πράξη. Κι αν χρειαστείς βοήθεια, σου τη δίνουν απλόχερα.

Όλο το κτίριο είναι φτιαγμένο για να πουλάει!

ψώνια στο ΙΚΕΑ

Τα περισσότερα κτίρια ΙΚΕΑ είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να σε κάνουν να αγοράσεις περισσότερα. Είναι πολύ εύκολο να χαθείς σε ένα τέτοιο κατάστημα.

Και δεν συμβαίνει επειδή εσύ δεν έχεις προσανατολισμό, συμβαίνει για να χαθείς για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Σε κάνει να περπατάς περισσότερο, να περιπλανηθείς και να ξεχάσεις γιατί πήγες! Και κάπως έτσι να αγοράσεις και πράγματα που δεν είχες στο πλάνο!

Η συναρμολόγηση των επίπλων γίνεται για έναν συγκεκριμένο σκοπό

Και αυτό έχει μια εξήγηση. Ένας καταναλωτής εκτιμά περισσότερο κάτι που έχει φτιάξει μόνος του.

Περνάς ώρες για να φτιάξεις ένα έπιπλο που αξίζει τα χρήματά του, παίρνεις το manual για το πώς να το κάνεις, χάνεις ένα εξάρτημα, αλλά παρ’ όλα αυτά πηγαίνεις ξανά στο ΙΚΕΑ! Γιατί νιώθεις ότι είναι κάτι που δημιουργείς μόνος σου από το μηδέν.

Φθηνά hotdog και παγωτά για την έξοδο

ψώνια στο ΙΚΕΑ

Έχεις κάνει τα ψώνια σου και είσαι έτοιμος να φύγεις. Μερικοί έχουν κουραστεί, έχουν σοκαριστεί από την τιμή. Γιατί πρέπει να το παραδεχτούμε: Τα μικρά πράγματα που κοστίζουν λίγα χρήματα, στην πραγματικότητα όλα μαζί κοστίζουν πολλά.

Αλλά το ΙΚΕΑ σου λέει το πιο “γλυκό” αντίο με πολύ φθηνά παγωτά και hotdog, για να μη φύγεις σε κακό mood και να το επισκεφτείς ξανά.

Διάβασε και αυτό:

Το IKEA θα πουλάει πλέον και μεταχειρισμένα έπιπλα!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved