Το μοναδικό αντικείμενο που πρέπει να υπάρχει στο σπίτι για να μεγαλώσεις σωστά!

LIKE US ON FACEBOOK

Σου φαίνεται λίγο αινιγματικός ο τίτλος; Για σκέψου καλύτερα…Πόσα από τα αντικείμενα που έχεις στο σπίτι σου σε βοήθησαν μεγαλώνοντας; Όχι μόνο να αναπτυχθείς σαν άνθρωπος αλλά έκαναν καλό και στον εγκέφαλό σου;

Όχι σίγουρα δεν ήταν η τηλεόραση, ούτε ο υπολογιστής (αν υπήρχε εκείνα τα χρόνια στο σπίτι). Μιλάμε για τα βιβλία στο σπίτι! Τι έδειξε νέα έρευνα;

Τα βιβλία στο σπίτι κάνουν καλό στον εγκέφαλό σου μεγαλώνοντας. Αν στο σαλόνι είχατε μια βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία ή μια γωνιά με βιβλία , τότε αυτά έχουν επηρεάσει τον εγκέφαλό σου, χωρίς καν να το καταλάβεις, λένε οι έρευνες.

Γνωρίζουμε ήδη πόσο καλό κάνουν τα βιβλία στο μυαλό και την ψυχή μας και αυτή η νέα έρευνα λέει πως ακόμα κι αν είσαι περιτριγυρισμένος με βιβλία, κάνεις καλό στον εαυτό σου!

βιβλία στο σπίτι

Design*Sponge

Μια έρευνα 20 χρόνων, η οποία δημοσιεύτηκε στο Social Science Research αποκάλυψε πως το να μεγαλώνεις σε ένα σπίτι με περίπου 20 βιβλία στο ράφι, συνδέεται με καλύτερη απόδοσή στο μέλλον και με μια καλύτερη μόρφωση.

Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα  ηλικίας 25 μέχρι 65 ετών από 31 διαφορετικές χώρες και οι ερωτήσεις ήταν έτσι σχεδιασμένες ώστε να τονιστούν τα οφέλη του να μεγαλώνεις γύρω από τα βιβλία και πως αυτά επιδρούν πάνω σου μελλοντικά.

Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να υπολογίσουν περίπου πόσα βιβλία είχαν στο σπίτι όταν ήταν 16 ετών και οι απαντήσεις είχαν μια διαβάθμιση σε: λιγότερα από 10 βιβλία μέχρι περισσότερα από 500. Παράλληλα, τους ζητήθηκε να κάνουν μερικά τεστ κατανόησης αλλά και ικανοτήτων στα μαθηματικά.

βιβλία στο σπίτι

Buzzfeed

Στο τέλος, οι ερευνητές αποκάλυψαν πως όσοι είχαν μεγαλώσει γύρω από πολλά βιβλία είχαν καλύτερες γνώσεις σε γλώσσα-λογοτεχνία και μαθηματικά από αυτούς που είχαν μεγαλώσει με λιγότερα βιβλία.

Το ερώτημα που μας βασανίζει είναι ένα: Τώρα που οι νέες τεχνολογίες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τι ισχύει;

Προσωπικά ακόμα προτιμώ αυτή τη μυρωδιά του βιβλίου…

Διαβάστε επίσης:

Το διάβασμα επηρεάζει το μυαλό σου -και όχι μόνο- με τρόπο που δεν φαντάζεσαι!

Photo: GUILLE FAINGOLD/STOCKSY
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved