Οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά χαμηλές και η θέρμανση είναι απαραίτητη σε πολλές περιοχές. Η «Σοφία» πλήττει τη χώρα μας και όλοι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να ζεσταθούμε! Παρακάτω θα δεις μερικά tips για να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς θέρμανση.

Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να πληρώνουν θέρμανση ενώ τα περισσότερα σπίτια έχουν μια μικρή σόμπα που πραγματικά κάνει πολύ καλή δουλειά. Ποια είναι τα tips για να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς θέρμανση;

Γίνεται θα μου πεις αυτό; Σίγουρα μπορείς να “κόψεις” λίγο το τσουχτερό κρύο και να την παλέψεις σε αυτές τις θερμοκρασίες.

Tips για να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς θέρμανση

Κλείσε την πόρτα

Κλείσε την πόρτα στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς ώστε να εμποδίσεις τον κρύο αέρα να μετακινείται σε όλο το σπίτι. Αν έχεις ανοίξει για λίγο τη σόμπα ή το air condition στο ένα δωμάτιο, τότε κλείσε την πόρτα για να εγκλωβίσεις τη ζέστη.

Άλλαξε τα σεντόνια

Tips για να ζεστάνεις το σπίτι σου

unsplash/Bekah Russom

Τι σχέση έχουν τα σεντόνια; Όταν έχει πολύ κρύο μπορείς να αντικαταστήσεις τα βαμβακερά σεντόνια με τα λίγο μάλλινα και πιο χοντρά, ώστε να μην κρυώνεις ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Και πολλές κουβέρτες φυσικά!

Και κάτι … old fashioned

Ένα ακόμη trick που σε βοηθά να ζεσταθείς και μας το έχει μάθει η γιαγιάς μας! Γέμισε ένα μπουκάλι με καυτό νερό και κράτησέ το μέχρι να κρυώσει. Μπορείς να ζεστάνεις τα πόδια σου ή τα χέρια σου. Ή απλά να το έχεις αγκαλιά!

Άλλαξε τη διακόσμηση

Το να κάθεσαι κοντά στο παράθυρο δεν είναι και το ιδανικό. Φρόντισε το κρεβάτι σου και ο καναπές να είναι σε μακρινή απόσταση από το παράθυρο. Κι εκεί που έχει περισσότερο κρύο, τοποθέτησε ένα άλλο έπιπλο που να κόβει τον αέρα!

Μαγείρεψε

Tips για να ζεστάνεις το σπίτι

Αυτό το κόλπο είναι 2 σε 1: Και θα ζεστάνεις το σπίτι και θα φας! Όταν ο φούρνος είναι ανοιχτός, ζεσταίνει όλο το σπίτι. Ενώ εσύ όσο μαγειρεύεις και κάνεις μια δραστηριότητα δεν νιώθεις τόσο πολύ το κρύο. Στο τέλος θα απολαύσεις και ένα νόστιμο γεύμα!

Τι άλλο μπορείς να κάνεις;

  • Άνοιξε τις κουρτίνες το πρωί για να μπει λίγο ο ήλιος.
  • Κράτα κλειστές τις κουρτίνες το βράδυ.
  • Μια κουβέρτα όπου κι αν πας!
  • Δοκίμασε τον αφυγραντήρα. Απορροφά την υγρασία και πραγματικά αξίζει!
  • Χρησιμοποίησε αεροστόπ στις πόρτες.
  • Κάνε κάτι δραστήριο. Κάνε γυμναστική, παίξε ένα παιχνίδι, καθάρισε το σπίτι.
  • Φόρα μάλλινα και χοντρές κάλτσες.
  • Ντύσου καλά!

Διαβάστε επίσης:

Ο πιο περίεργος τρόπος ν’ αναρρώσεις από ένα κρυολόγημα!