Το να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση το αυτοκίνητό σου σημαίνει αυτόματα αυξημένα έξοδα. Πέραν των εργασιών στο συνεργείο, αυτό που κοστίζει περισσότερο όταν μετακινείσαι με αυτοκίνητο, είναι τα καύσιμά του. Γι’ αυτό σήμερα θα σου δώσουμε tips για να μην χρειάζεται κάθε μέρα το αυτοκίνητό σου καύσιμα!

Μην το παρακάνεις με το γκάζι

Ναι μπορείς ν’ αφήσεις για λίγο το πόδι σου απ’ το γκάζι και να πηγαίνεις με μια νορμάλ ταχύτητα. Το «κολλημένο» πόδι σε γκάζι- φρένο μόνο κακό μπορεί να κάνει στο αυτοκίνητό σου, ενώ έτσι το κάνεις να καίει πολύ γρηγορότερα τη βενζίνη!

Τήρησε τα όρια ταχύτητας

Οκ. Σίγουρα στην Εθνική θα πατήσεις το γκάζι, αλλά μην κάνεις υπερβολές. Εάν πηγαίνεις με 200 το αυτοκίνητό σου θα κάψει τα τριπλάσια, τετραπλάσια κλπ. Προσπάθησε να τηρείς τα όρια ταχύτητας που υποδεικνύονται με τη σήμανση και μην φθάνεις το αυτοκίνητό σου στις 6.000 στροφές!

Λάδια

Το φίλτρο λαδιού και το λάδι πρέπει να αλλάζονται κάθε 4.500 μίλια, δηλαδή περίπου 7.000 χλμ. Επίσης, μην ξεχνάς να αντικαθιστάς τα βύσματα και το φίλτρο αέρα. Για να αποφύγεις πρόσθετα έξοδα, κάντο εγκαίρως. Διαφορετικά, μπορεί να υπάρξει βλάβη κινητήρα, κάτι το οποίο είναι πολύ ακριβό για να επισκευαστεί.

Κλείσε τον κλιματισμό

Σ’ αυτή την περίπτωση, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του εάν είναι πιο σημαντική η άνεση ή η οικονομία καυσίμου. Με το κλιματιστικό ενεργοποιημένο, η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 15%. Τι θα διαλέξεις;

Έλεγξε τον αέρα των ελαστικών σου

Πρώτα απ ‘όλα, τα σωστά φουσκωμένα ελαστικά σου προσφέρουν καλύτερη εμπειρία οδήγησης. Επιπλέον, εάν τα ελαστικά έχουν ξεφουσκώσει έστω και λίγο, προκαλούν μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων κατά 2-3%. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να παρακολουθείς το επίπεδο πίεσης στα ελαστικά και να το διατηρείς στο συνιστώμενο επίπεδο.

Photos: © depositphotos