Την επόμενη φορά που θα κάνεις μπάνιο, πρόσθεσε λίγη μουστάρδα! Δες τον λόγο

LIKE US ON FACEBOOK

Όλοι αγαπάμε τη μουστάρδα στο hot dog ή το σάντουίτς μας! Φυσικά, υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι την απεχθάνονται λόγω της ιδιαίτερης γεύσης της. Σ’ αυτή τη φάση, όμως, δεν μας απασχολεί καθόλου εάν σ’ αρέσει η γεύση της μουστάρδας ή όχι.

Γιατί αυτή τη φορά θα βάλεις μουστάρδα στο μπάνιο και συγκεκριμένα στο αφρόλουτρο που θα ετοιμάσεις για να χαλαρώσεις. Δες παρακάτω τον λόγο για να το κάνεις αυτό.

Η μουστάρδα δεν είναι καινούργια εφεύρεση, αλλά χρησιμοποιείται εδώ και πολλά, πολλά χρόνια! Για την ακρίβεια, την χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι στην εποχή τους! Αυτό που δεν γνωρίζαμε, όμως, είναι ότι, εκτός από νόστιμη, η μουστάρδα έχει επίσης σημαντικά οφέλη για την υγεία, σε αντίθεση με τη μαγιονέζα και την κέτσαπ, οι οποίες είναι πολύ πιο ανθυγιεινές.

Bubble Bath GIF - Find & Share on GIPHY

Ήξερες, για παράδειγμα, ότι η μουστάρδα μπορεί να βοηθήσει στο να περάσει ο πονόλαιμος; Ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας με μια κουταλιά της σούπας αλάτι, μια κουταλιά μέλι και χυμό από μισό λεμόνι και λίγο βραστό νερό. Άφησε αυτό το μείγμα να κρυώσει και βάλτο στον λαιμό σου για να σε ανακουφίσει απ’ τον πονόλαιμο.

Παράλληλα, η κατανάλωση μουστάρδας μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ όταν αντιμετωπίζεις κράμπες. Αλλά εκτός από το ότι έχετε αρκετά οφέλη όταν την τρως, υπάρχουν και πολλά οφέλη της μουστάρδας όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά.

Έχεις πόνους και κουρασμένους μύες; Δοκίμασε αυτό!

Βάλε μουστάρδα στο μπάνιο

Φτιάξε το αφρόλουτρό σου και πρόσθεσε μέσα στο νερό δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα και λίγο αλάτι.

Στην ινδική ιατρική, η παράδοση της εφαρμογής της μουστάρδας στο δέρμα για την ανακούφιση των πονεμένων μυών χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Bath Smile GIF by dockandbay - Find & Share on GIPHY

Αυτό οφείλεται στο ότι η μουστάρδα περιέχει μια μικρή ποσότητα θείου, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της μόλυνσης του δέρματος.

Βοηθά επίσης κατά της φλεγμονής και ενεργοποιεί το δέρμα με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώνεται η ροή αίματος. Έτσι, αξίζει σίγουρα μια δοκιμή!

 Δες και αυτό:

Οι καλύτερες και χειρότερες στιγμές της ημέρας να κάνεις μπάνιο!

Photo: Roberto Nickson/ Unsplash

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved