Είσαι από αυτούς που ανυπομονούν να πάρουν τον πιο εντυπωσιακό χαρταετό και να τον πετάξουν πιο ψηλά από όλους τους άλλους; Αναζητάς ήδη το κατάλληλο μέρος για να σηκώσεις ψηλά τον χαρταετό σου; Τι θα κάνεις αν τελικά αν μπλεχτεί ο χαρταετός σου στα καλώδια της ΔΕΗ; Και μην αρχίσεις τις δικαιολογίες ότι είσαι δεινός χειριστής και δεν γίνονται αυτά.. γιατί γίνονται!

Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις αν μπλεχτεί ο χαρταετός σου στα καλώδια της ΔΕΗ; Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συμβουλεύει ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία:

  • Μην πας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για σένα, ενώ μπορεί να προκαλέσεις μέχρι και διακοπή της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή. Βρες μια ανοιχτωσιά, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και τον χαρταετό σου στα ύψη.
  • Αν γίνει η στραβή και ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, τότε μην τρέξεις να σκαρφαλώσεις σε στύλους της ΔΕΗ, κολώνες ηλεκτροφωτισμού ή δέντρα. Δε θέλεις να πέσεις και να τσακιστείς. Προσπάθησε να τον ξεμπερδέψεις τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα.
  • Αν χρειαστείς βοήθεια για κάποιο λόγο, μπορείς να καλέσεις τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ, που θα έχει αυξημένα συνεργεία -λόγω της ημέρας- σε όλη την χώρα για την ταχεία αποκατάσταση βλαβών, ή να επικοινωνήσεις με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Άντε και καλές πτήσεις… και μην σκεφτείς τα ξυραφάκια… κρίμα είναι!

Και επειδή Καθαρά Δευτέρα χωρίς τον καλύτερο DIY χαρταετό δεν μπορεί να υπάρξει… μήπως ήρθε η ώρα για χειροτεχνίες με το παιδί σου ή τους φίλους σου;

Διάβασε επίσης:

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα