Η επιτυχία είναι μια λέξη που κάθε άνθρωπος από μικρή ηλικία θέλει να την κάνει πραγματικότητα. Είτε πρόκειται για επιτυχία στο δημοτικό σχολείο παίρνοντας σε όλα 10, είτε κερδίζοντας μια θέση στην ομάδα βόλει του σχολείου, είτε πρόκειται για την εισαγωγή στην σχολή που επιθυμείς. Η επιτυχία είναι πάντα ο στόχος μας στην ζωή, έτσι δεν είναι;

Οι στόχοι για να επιτευχθούν πρέπει να δουλέψουμε μαζί τους. Η επιτυχία συνήθως δεν συνοδεύεται από την τύχη, δεν μπορείς εύκολα από τύχη να γίνεις επιτυχημένος άνθρωπος.  Μερικές φορές το να ξεκινήσουμε την ημέρα μας μπορεί να μας φανεί δύσκολο. Άλλες δεν εκτιμούμε αυτά που έχουμε, και άλλες δεν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και τον παραμελούμε. Πώς να αλλάξεις ζωή, όμως; Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι φαντάζεσαι.

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο πρωινό μας ξύπνημα. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Αυτά τα απλά tips μπορεί να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις την μέρα σου όμορφα και αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στην ζωή. Ακόμα και αν θέλεις να ζήσεις μια όμορφη μέρα, μερικές φορές αυτό από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία.

πώς να αλλάξεις ζωή

Φάε πρωινό

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ένα μπολ με γιαούρτι και φρούτα, ή για μια φρυγανιά με βούτυρο, ή για ένα αυγό. Σημασία έχει ότι το να τρως πρωινό είναι ένας καλός τρόπος να τροφοδοτήσεις το μυαλό και το σώμα σου για την ημέρα.

Εάν τρως πρωινό με τον σύντροφό σου, με κάποιον φίλο σου ή κάποιον συγγενή πάρε την πρωτοβουλία και ρώτησέ τον για τα σχέδια τους για την ημέρα.

Εάν τρως μόνος πρωινό, χρησιμοποίησε αυτό το διάστημα για να δώσεις χώρο στον εαυτό σου να συλλογιστεί για τους στόχους της ημέρας και να απολαύσει κάθε μπουκιά του πρωινού.

πώς να αλλάξεις ζωή

Διαλογισμός

Είτε με το να διαβάσεις ένα βιβλίο, είτε με το να μιλήσεις στον εαυτό σου στον καθρέφτη, είτε απλά αν κάθεσαι στην ησυχία είναι σημαντικό! Το να χρησιμοποιείς 5-10 λεπτά καθημερινά για να διαλογιστείς (ακόμα και στο μπάνιο) μπορεί να σε βοηθήσει να εστιάσεις το μυαλό σου στους στόχους της ημέρας.

πώς να αλλάξεις ζωή

Άσκηση

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά η άσκηση για 20 με 30 λεπτά κάθε πρωί μπορεί να αυξήσει την εγρήγορσή σου, την ενέργειά σου και να σε βοηθήσει να εστιάσεις στα θέλω σου. Μια μορφή άσκησης είναι να περπατήσεις το τετράγωνο ή να κάνεις yoga στο σαλόνι ή να πας στο γυμναστήριο πριν από την δουλειά. Μην το αμελείς είναι σημαντικό.

πώς να αλλάξεις ζωή

Ντύσου, στολίσου και ξεκίνα την ημέρα σου

Είναι γεγονός. Αισθάνεσαι καλύτερα όταν έχεις περιποιηθεί τον εαυτό σου. Το μακιγιάζ (για τις γυναίκες), το λούσιμο των μαλλιών και ένα ωραίο ντύσιμο μπορεί να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή σου. Ακόμα και αν εργάζεσαι στο σπίτι το να ξοδεύεις χρόνο για την εμφάνισή σου το πρωί μπορεί σίγουρα να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

πώς να αλλάξεις ζωή

Εξέφρασε ευγνωμοσύνη

Πες “ευχαριστώ” στο μυαλό σου είτε από μέσα σου είτε δυνατά. Στη συνέχεια, σκέψου 3-5 πράγματα για τα οποία είσαι πραγματικά ευγνώμων. Αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι τα παιδιά σου, το σκυλί σου, οι φίλοι σου ή ακόμα και ότι μπορείς να βρεις εύκολα πόσιμο νερό, ότι έχεις μια στέγη πάνω από το κεφάλι σου και μια δουλειά.

Μελέτες έχουν δείξει ότι με το να εκφράζεις καθημερινή ευγνωμοσύνη στον εαυτό σου μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά σου και την ευτυχία σου.

πώς να αλλάξεις ζωή

 

Έλεγξε την καθημερινή σου ατζέντα

Είμαστε τόσο απασχολημένοι στην καθημερινότητάς μας που είναι εύκολο να ξεχάσουμε κάποια σημαντικά θέματα όπως είναι να πληρώσουμε τον λογαριασμό και τα γενέθλια ενός σημαντικού ατόμου. Δίνοντας λίγα λεπτά στον εαυτό σου για να αναθεωρήσει την ημερήσια σου ατζέντα, μπορεί να είναι εποικοδομητικό. Η σύνταξη μιας to do list μπορεί να σου δώσει χρόνο να θέσεις ποιες είναι οι προτεραιότητες της ημέρας.

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 τρόποι για να αλλάξεις την ζωή σου και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

Credits: Unsplash