Το να κάνεις κάποιο τατουάζ μπορεί να είναι μια διαδικασία απελευθέρωσης. Αλλά μην ξεχνάς ότι το τατουάζ είναι μόνιμο και οι άνθρωποι αλλάζουν. Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν μετανιώσει για κάποιο τατουάζ που έκαναν, συνέχισε να διαβάζεις.

Τα τατουάζ είναι μια μόνιμη επιλογή. Με την πάροδο του χρόνου κάποιοι μπορεί να θέλουν να προβούν στην αφαίρεση τατουάζ. Ευτυχώς, το 2018, υπάρχουν αρκετές επιλογές αν θέλεις να απαλλαγείς από το μελάνι στο σώμα σου.

Το 2017, στο Τέξας, περίπου το 11% όλων των ανθρώπων με τατουάζ προέβησαν σε κάποια μέθοδο αφαίρεσης. Από αυτό το 11%, το 70% ήταν γυναίκες και το 30% άντρες. Οι γυναίκες έχουν μια τάση να καταφεύγουν σε μια τέτοια κίνηση λόγω της «πίεσης από τους άλλους ή του κοινωνικού στιγματισμού». Αλλά γενικά, και τα δύο φύλα ανέφεραν ότι οι πιο βασικοί λόγοι για την αφαίρεση τατουάζ είναι είτε η συχνή αμηχανία που νιώθουν από τους άλλους, είτε απλά θέλουν να αφαιρεθεί.

Οι θεραπείες αφαίρεσης μπορεί να είναι δαπανηρές, ωστόσο, τα καλά νέα είναι αν το αναβάλετε συχνά τότε η διαδικασία είναι πιο εύκολη. Τα πιο παλιά τατουάζ είναι ευκολότερο να αφαιρεθούν απ’ ό,τι τα πιο καινούργια. Τα λέιζερ σήμερα μπορούν να πάρουν πολλαπλές χρωματικές παραλλαγές ενός τατουάζ, όμως, το μαύρο μελάνι είναι συχνά το χρώμα που ανταποκρίνεται καλύτερα στην θεραπεία.

Εφοδιάσου με υπομονή αν θέλεις να προβείς στην αφαίρεση τατουάζ

Τι πρόκειται, όμως, να συμβεί μόλις πάρεις την απόφαση να αποχαιρετήσεις το ανεπιθύμητο τατουάζ σου; Φυσικά η εμπειρία ποικίλλει ανάλογα με το άτομο. Αλλά όποιος θέλει να αφαιρέσει ένα τατουάζ σίγουρα χρειάζεται να έχει τεράστια υπομονή.

Η διαδικασία διαρκεί τουλάχιστον έναν χρόνο. Ανάλογα με το λέιζερ που χρησιμοποιείται. Ο αριθμός των θεραπειών βέβαια ποικίλλει.

Τι γίνεται με εκείνους με πιο σκούρο δέρμα; Για πολλούς με πιο σκούρους τόνους δέρματος, υπάρχει πάντα μια ανησυχία ότι θα προκύψουν μόνιμες ουλές από τις θεραπείες. Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν λάβει υπόψη όλους τους τύπους επιδερμίδας όταν χρησιμοποιούν τα λέιζερ.

Ανάλογα με το μέγεθος του τατουάζ που θεραπεύεται, κάθε συνεδρία μπορεί να διαρκέσει 15 με 45 λεπτά. Αν σκέφτεσαι: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περάσω αυτή την επίπονη διαδικασία» πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είναι πάντα μια τόσο επίπονη διαδικασία. Με μια τοπική κρέμα και την χορήγηση ένεσης λιδοκαΐνης πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Η διαδικασία γίνεται εντελώς ανώδυνη με αυτόν τον τρόπο. Η διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ είναι γνωστή ότι είναι εξαιρετικά άβολη χωρίς την χορήγηση αυτών των ουσιών.

Η θεραπεία που γίνεται στο γραφείο του δερματολόγου δεν είναι το τέλος της διαδικασίας της δερματοστιξίας. Καθώς, οι οδηγίες για την μετέπειτα φροντίδα στο σπίτι είναι εξίσου σημαντικές. Η νέα αφαίρεση δερματοστιξιών προτείνει τη διατήρηση της περιοχής καθαρή με απαλό πλύσιμο κάθε μέρα και στην συνέχεια τοποθέτησης ενός επιδέσμου πάνω από το τατουάζ για να αποφευχθεί η τριβή.

Θα χρειαστεί, επίσης, να εφαρμόζεις μια σειρά αλοιφών στο δέρμα σε καθημερινή βάση για να βοηθήσεις στην επιτάχυνση στη διαδικασία επούλωσης και να αποφύγεις τον πιθανό κίνδυνο μόλυνσης.

Ο δρόμος για την αφαίρεση ενός τατουάζ έχει σίγουρα μεγάλη διάρκεια. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι κανείς δεν πρέπει να εισέρχεται στην διαδικασία θεωρώντας ότι το δέρμα θα εμφανιστεί ολοκαίνουργιο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι θεραπείες. Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι εξασφαλισμένα εξ αρχής, διότι η ηλικία και ο χρωματισμός του τατουάζ είναι σε θέση να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της θεραπείας. Η αφαίρεση ενός τατουάζ εξαρτάται από το μέγεθος και την ποιότητα του μελανιού.

Εντούτοις, εμείς ευχόμαστε σε όποιον θέλει να αφαιρέσει ένα ανεπιθύμητο τατουάζ, τα αποτελέσματα να είναι ακριβώς αυτά που θέλουν.

Διαβάστε επίσης:

Όσα λένε οι ειδικοί για το τατουάζ σου και δεν θες να διαβάσεις!

Credits: Allef Vinicius/ Unsplash