Θέλεις γάμο με λίγους και καλούς; Δες πώς να το πεις ευγενικά σε μακρινούς συγγενείς!

LIKE US ON FACEBOOK

Ασχολείσαι μανιωδώς με τον προγραμματισμό του γάμου σου και θες να τα έχεις όλα τέλεια και ονειρεμένα για αυτή τη μέρα; Το στρες σε έχει καταβάλει και η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο. Σου διαφεύγει, όμως, κάτι, πολύ σημαντικό που δεν μπορείς να ελέγξεις εύκολα. Πώς θα πεις ευγενικά σε «ανεπιθύμητους» από το σόι σου ότι δεν είναι καλεσμένοι;

Πώς θα πεις, λοιπόν, ότι κάποιοι από το σόι σου δεν είναι καλεσμένοι στον γάμο σου, εάν είναι κλειστός ή και ανοιχτός, αλλά εκείνοι δεν… «περνάνε» στην επόμενη φάση; Πράγματι είναι πολύ δύσκολο να τους ανακοινώσεις ότι δεν είναι στην λίστα των καλεσμένων, αφού εμπλέκονται στη μέση συναισθήματα και καταστάσεις. Αν δεν θέλεις να καλέσεις το σόι στον γάμο σου, απλά δεν χρειάζεται να το κάνεις!

Αρχικά να θυμάσαι ότι είναι απολύτως λογικό να αφήσεις κάποιους συγγενείς εκτός.

Να σκέφτεσαι ότι στην τελική δεν είναι οικογενειακό reunion, και να μην νιώθεις άσχημα αν δεν θες να καλέσεις κάποιον, ούτε να φοβάσαι την ερώτηση «γιατί δεν με κάλεσες;», δημιουργώντας σενάρια και εξηγήσεις. Μπορεί να μην θες να έρθει ο πέμπτος ξάδερφος, αλλά αντίθετα να περιοριστείς σε έναν πιο κλειστό κύκλο, με εκείνους που έχετε στενές σχέσεις και όχι τυπικές.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θα χρειαστεί να εξηγήσεις στην τρίτη ξαδέρφη του/της συζύγου σου γιατί δεν την κάλεσες, θα ήταν καλό να είσαι ειλικρινής και ευγενικός. Δεν χρειάζεται να αναφερθείς από μόνος σου στο θέμα, αν δεν σου κάνει εκείνος/η κάποια ερώτηση που να σχετίζεται σε αυτό.

Τότε στην ερώτηση «Θα με καλέσεις;» μπορείς ειλικρινέστατα να σκεφτείς ότι είναι η μέρα σου και να τους κάνεις να καταλάβουν ότι στη τελική είναι και θέμα οικονομικών. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να κάνεις για να απαντήσεις σε κάθε τέτοιου είδους ερώτηση, είναι η επιλογή σου και δεν χρειάζεται να δίνεις εξηγήσεις στον οποιοδήποτε που παρεξηγήθηκε.

Πολλοί είναι και εκείνοι που κατανοούν ότι οι γάμοι κοστίζουν ένα κάρο λεφτά, και ότι το ζευγάρι πρέπει να κάνει κάποιες «περικοπές» στη λίστα των καλεσμένων, αλλά και όλου του γάμου. Πολλοί, επίσης, χαίρονται και με την επιλογή να μην τους καλέσεις, αφού γλιτώνουν το δώρο γάμου και την όλη ταλαιπωρία!

Ακόμα, προς αποφυγή εκείνων που προκαλούν μπελάδες στους γάμους ή γενικά στις συγκεντρώσεις, επειδή πίνουν πολύ και παραφέρονται, καλύτερα να αφήσεις κάποιον άλλο να τους ανακοινώσει ότι δεν θες παρατράγουδα στον γάμο σου, κάνοντας τους να διορθώσουν την συμπεριφορά τους. Μπορεί να ακούγεται σκληρό αλλά δεν χρειάζεται να ανεχτείς κανέναν εκείνη την μέρα!

Όσο διασκεδαστικός, λοιπόν, μπορεί να είναι ένας γάμος, τόσο αγχωτικός είναι μέχρι να ολοκληρωθεί. Να θυμάσαι ότι είναι μια σημαντική στιγμή που πρέπει να περάσεις με αυτούς που επιθυμείς και όχι να έρθεις αντιμέτωπος με άβολες καταστάσεις και κλάματα!

Διάβασε επίσης:

Ένας γάμος μπορεί να καταστρέψει την υγεία σου όπως κάνει το κάπνισμα!

Photo: Nathan Dumlao/ Unsplash

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved