Δύο πράγματα έχει περισσότερο ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος. Διακοπές και το κινητό του (το κινητό το λένε οι έρευνες… τις διακοπές η βιωματική εμπειρία μας!). Και επειδή μπορεί να ακούγεται “σκληρό” ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το κινητό μας, σκεφτήκαμε να κάνουμε “απαραίτητο” το κινητό στις διακοπές για να έχουμε δικαιολογία!

Στην καλύτερη περίπτωση, το smartphone μας μπορεί να μας βοηθήσει να οργανώσουμε τις διακοπές μας και να αξιοποιήσουμε κάθε λεπτό του χρόνου μας. Ευτυχώς για σένα, υπάρχει μία πληθώρα από εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις τις διακοπές σου. Αυτά τα apps μπορούν να σου υποδείξουν προορισμούς, να σου βρουν πτήση και να σου δείξουν τα καλύτερα μέρη για φαγητό. Κάποια τα ξέρεις, ήδη, κάποια θα τα γνωρίσεις τώρα και θα τα αγαπήσεις!

Κάθε βήμα για το ταξίδι στο εξωτερικό έχει τα δικά του apps που χρειάζεσαι και πρέπει να είναι στο κινητό σου!

Skyscanner  …για να κλείσεις εισιτήρια

Το Skyscanner σε γλυτώνει από τη διαδικασία στην οποία πρέπει να μπεις σε ιστοσελίδες διάφορων αεροπορικών εταιριών για να βρεις τη πιο συμφέρουσα τιμή. Στο Skyscanner είναι όλα συγκεντρωμένα, σε μία πλατφόρμα.

HotelTonight… για να έχεις στέγη πάνω από το κεφάλι σου

Αν είσαι ο τύπος της τελευταίας στιγμής, τότε αυτή η εφαρμογή είναι για σένα. Τα ξενοδοχεία αναρτούν εκεί τα κενά δωμάτια τους, και μάλιστα σε αποκλειστικές προσφορές. Το HotelTonight app αυτό είναι για αυτούς που τους αρέσει να είναι… αυθόρμητοι.

TripIt… για να τα έχεις όλα οργανωμένα και να μην πελαγώνεις

To TripIt οργανώνει όλα τα δρομολόγια και τα ταξιδιωτικά έγγραφα, έτσι ώστε να έχεις τα πάντα σε ένα μέρος πριν φτάσεις στον προορισμό σου. Απλά στέλνεις αυτόματα τις κρατήσεις σου στο TripIt, το οποίο σου επιτρέπει να βλέπεις τις ταξιδιωτικές επιβεβαιώσεις, τα δρομολόγια των πτήσεων, τα εισιτήρια, τις πληροφορίες κρατήσεων ξενοδοχείων Airbnb, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και οδηγίες οδήγησης σε ένα εύκολο σημείο.

Η εφαρμογή διευκολύνει επίσης την κοινή χρήση των σχεδίων ταξιδιού από το αεροδρόμιο ή το σιδηροδρομικό σταθμό με όσους μπορεί να χρειαστεί να συντονιστούν μαζί σου ή να μάθουν ποια είναι τα ταξιδιωτικά σου σχέδια.

Packing Pro… για να μην ξεχάσεις να πάρεις κάτι βασικό!

Μόλις ολοκληρωθούν τα σχέδια του ταξιδιού και  είσαι έτοιμος να αρχίσεις να πακετάρεις την βαλίτσα το Packing Pro μπορεί να σε βοηθήσει να οργανώσεις τη βαλίτσα σου με μια λίστα ελέγχου που αναλύει όσα θα χρειαστείς ανά κατηγορία.

Όλα ξεκινούν με εσένα να αναφέρεις στο Packing Pro πόσες ημέρες θα διαρκέσει το ταξίδι και ποιος είναι ο προορισμός μαζί με τον καιρό που αναμένεται να συναντήσεις εκεί.  Μπορείς επίσης να προσθέσεις άλλες σχετικές πληροφορίες, όπως εάν θα έχεις πρόσβαση σε πλυντήριο ή αν πρόκειται να κολυμπήσεις. Η εφαρμογή προσφέρει στη συνέχεια μια δοκιμαστική λίστα ενδυμάτων, υποδημάτων και άλλων αναγκών, τα οποία μπορείς να τροποποιήσεις και να αποθηκεύσεις.

Εκτός από τις λίστες συσκευασίας, η εφαρμογή σου υπενθυμίζει επίσης τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν ταξιδέψετε, όπως η ανανέωση του διαβατηρίου σου, η λήψη εμβολίων ή η αγορά ενός κιτ πρώτων βοηθειών.

Shazam… για να έχεις μουσική υπόκρουση στις περιπέτειες σου!

Το γνωστό σε όλους μας Shazam. Είσαι έξω και ξαφνικά ακούγεται απ’ τα ηχεία ένα τραγούδι που πρόκειται να γίνει το αγαπημένο σου κομμάτι για τους επόμενους δύο μήνες. Αν ντρέπεσαι να πας να ρωτήσεις τον DJ, τότε το Shazam σου ταιριάζει “γάντι”. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, θα ξέρεις το όνομα του τραγουδιού και τον καλλιτέχνη.

HappyCow… γιατί αν είσαι vegan δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς!

Οι vegan φίλοι μας έχουν το δικό τους app. Το HappyCow σου προτείνει τα κοντινότερα vegan εστιατόρια, ανάλογα με το πού βρίσκεσαι.

Θα σου χρησιμεύσει ιδιαίτερα ακόμα κι αν δεν είσαι vegan, εάν επισκεφτείς κάποια χώρα όπου δεν εμπιστεύεσαι να φας το κρέας.

Splitwise… για να ξέρεις τι πληρώνει ο καθένας…

“Θα πληρώσετε ξεχωριστά ή τα κρατάω όλα μαζί;”. Σε πολλούς αυτή η φράση προκαλεί τρόμο. Όχι όμως σε αυτούς που έχουν το Splitwise. Η εφαρμογή αυτή υπολογίζει ποιος πρέπει να πληρώσει τι και μπορεί να διευκολύνει πολύ, ειδικά μεγάλες παρέες.

XE Currency… και για να μην χαθείς στο συνάλλαγμα!

Αν ταξιδεύεις σε χώρα που δεν έχει το ευρώ ως νόμισμα, μην αγχώνεσαι. Το XE Currency καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις ισοτιμίες, τις οποίες μπορείς να δεις ακόμα και χωρίς να είσαι συνδεδεμένος στο Internet.

Αν έχεις κάποια άλλη εφαρμογή που αγαπάς και είναι χρήσιμη για τις διακοπές σου στείλε μας μήνυμα να την μάθουμε και εμείς!!

Διαβάστε επίσης τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης για τις διακοπες -Πασχαλινές ή Καλοκαιρινές…

Γκρίνια και διακοπές: Οδηγός επιβίωσης