Πώς να γίνεις πιο παραγωγικός; Τι μπορείς να κάνεις ώστε να βγάζεις περισσότερη δουλειά σε λιγότερο χρόνο και να εκμεταλλεύεσαι κάθε μέρα;

Με λίγα λόγια… πώς θα γίνεις πιο παραγωγικός το 2020; Πώς θα έχεις μια χρονιά περισσότερο παραγωγική που θα εκπληρώνεις τους στόχους που θέτεις;

Λίγη οργάνωση απαιτείται αλλά τα πράγματα είναι πιο απλά απ’όσο νομίζεις…

Πώς να γίνεις πιο παραγωγικός;

Διαχειρίσου τα συναισθήματά σου

Όταν διαρκώς αναβάλλεις πράγματα, συνδέεται συχνά με το πώς νιώθεις και όχι με το πόσο απασχολημένος είσαι.

Μπορεί να λες πως είσαι πολύ busy για να κάνεις γυμναστική ή να αποφεύγεις ένα συγκεκριμένο task αλλά δεν συμβαίνουν όλα επειδή δεν έχεις χρόνο.

Σκέψου τα tasks που είσαι ενθουσιασμένος να ολοκληρώσεις κι αυτά που διαρκώς αναβάλλεις. Σκέψου τους στόχους που πέτυχες το 2019 και αυτά που ακόμη προσπαθείς. Είναι πιθανό οι στόχοι που απαιτούν περισσότερη προσπάθεια να είναι και αυτοί που αφήνεις πίσω. Ξεκίνα να σκέφτεσαι ξανά την προσέγγισή σου απέναντι στις υποχρεώσεις σου.

Νιώσε πιο άνετα με τα αρνητικά συναισθήματα και με το να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις τελικά.

Είμαστε αναβλητικοί με όσα μας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα ενώ το κλειδί είναι να θυμόμαστε πως αυτή η αναβλητικότητα δεν είναι θέμα χρόνου αλλά θέμα συναισθήματος. Κι αυτά θα πρέπει να ελέγξεις.

Πώς να γίνεις πιο παραγωγικός

Photo: unsplash/Ella Jardim

Γίνε πιο παραγωγικός με τέσσερις τρόπους (Όλοι απαιτούν λιγότερο από 1 λεπτό!)

Σταμάτα να είσαι αόριστος

Τσέκαρε το to-do list. Πώς δείχνει; Μήπως είναι γενικό κι αόριστο; Τότε γίνε πιο συγκεκριμένος. Δώσε στον εαυτό σου συγκεκριμένα deadlines και γράψε ακριβώς τι θα πετύχεις σε συγκεκριμένο χρόνο.

Αυτό θα ενισχύσει το συναίσθημα της αυτοπεποίθησης όταν θα τα πετύχεις on time ή και νωρίτερα από ότι περίμενες.

Όταν είσαι πιο ενεργός, τότε απλά προχωράς και κάνεις ό,τι είναι να κάνεις. Αλλά είναι σημαντικό να είσαι συγκεκριμένος και όχι να θέτεις στόχους γενικούς και αόριστους.

Γράψε, γράψε, γράψε

Πώς να γίνεις πιο παραγωγικός

Pexels

Το έχουμε πει και θα το ξανά πούμε ότι το γράψιμο βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί διαφορετικά.

Πάρε ένα αγαπημένο ημερολόγιο ή ένα αγαπημένο planner όσο πιο καθαρό και ξεκάθαρο γίνεται και ξεκίνα να γράφεις όσα θέλεις να κάνεις. Αυτό δεν σημαίνει πως θα γράφεις μόνο πράγματα για τη δουλειά και υποχρεώσεις για την εργασία σου,αλλά τη γενική που θέλεις να κάνεις στο σπίτι, την αποθήκη που θέλεις να βάλεις σε τάξη, ένα project που έχεις ξεκινήσει μόνη σου και θέλεις να το τελειώσεις.

Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις να κάνεις όσα έχεις γράψει για να πας στα επόμενα.

Διαβάστε επίσης:

Οι πιο συχνοί λόγοι που νιώθεις συνέχεια κούραση

Photo: unsplash/Bench Accounting