Ψάχνεις έμπνευση για μια καινούρια playlist; Είτε ετοιμάζεις ένα roadtrip είτε απλά θες κάτι καινούριο να ακούς όταν είσαι στο μετρό, έχουμε βρει για εσένα τα καλύτερα soundtracks από ταινίες που σίγουρα θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

Όλοι έχουμε μια ταινία στο μυαλό μας την οποία έχουμε συνδέσει με το soundtrack που παίζει είτε στο trailer είτε σ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. Σκέψου να ακούς αυτά τα τραγούδια κάθε μέρα στο αυτοκίνητο ή το κινητό σου. Είναι δυνατόν να μη σου φτιάξουν τη διάθεση;

Τα καλύτερα soundtracks για playlist!

“City of stars” – La La Land

Πέρυσι τέτοια εποχή το La La Land σάρωσε όλα τα βραβεία στα Oscars και αν ξεχωρίσαμε κάτι πέραν του αγαπημένου μας Ryan Gosling και της Emma Stone ήταν αδιαμφισβήτητα τα soundtrack της ταινίας. Εκτός από το City of Stars, μπορείς να προσθέσεις στην playlist και το Another Day Of Sun, Someone in the Crowd, αλλά και το Start a Fire από τον John Legend.

“Don’t You (Forget About Me)” – Simple Minds

Αναγνωρίζεις από ποια ταινία είναι; Είναι η ταινία με την καλύτερη και πιο cool παρέα, εκείνη του The Breakfast Club. Αν έχεις δει την ταινία το συγκεκριμένο soundtrack θα σε γυρίσει μερικά χρόνια πίσω στα θρανία και τα διαλείμματα των σχολικών μας χρόνων.

“You’re The One That I Want” – John Travolta ft. Olivia Newton-John

Ένα ακόμη αγαπημένο musical, το Grease μας θυμίζει πάντα καλοκαίρι. Tell me more. Tell me more. Το συγκεκριμένο τραγούδι πολύ απλά δεν γινόταν να μην το συμπεριλάβουμε στη λίστα μας.

“Halo” – Ane Brun ft. Linnea Olsson

Στην ταινία If I stay ακούμε πολύ ωραία soundtracks, αλλά η διασκευή του Halo από την Ane Brun είναι αυτή που ξεχωρίζουμε.

“Can’t Stop The Feeling” – Justin Timberlake

Τον απολαύσαμε στο Super Bowl 2018, αλλά και στα περσινά Oscars, όπου ο Justin Timberlake άνοιξε όπως μόνο αυτός ξέρει μία από τις μεγαλύτερες βραδιές του κινηματογράφου.

“Dancing Queen” – ABBA

Το Mamma Mia μας θυμίζει δύο πράγματα: Την Meryl Streep σε ρόλο “Dancing Queen” και τις μοναδικές παραλίες από την Σκόπελο που προβλήθηκαν στην ταινία.

“Comptine d`un autre ete” – Yann Tiersen

Κλείνουμε με αυτό το μαγικό κομμάτι του Yann Tiersen, ο οποίος με τα soundtracks που δημιούργησε για την ταινία Amelie, μας έκανε να τον αγαπήσουμε λίγο περισσότερο.

Photo: Unsplash / luigi manga