Η καθαριότητα του σπιτιού είναι θέμα ρουτίνας. Ίσως μια φορά την εβδομάδα κάνεις γενική στο σπίτι σου αλλά παραλείπεις μερικά σημεία που δεν τα θεωρείς και τόοοσο σημαντικά. Ποια είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίσεις ευθύς αμέσως;

Εκτός από την κουζίνα, το μπάνιο σου και γενικά “όσα βλέπει η πεθερά”, υπάρχουν μερικά βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίσεις άμεσα! Ποια είναι αυτά;

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι!

Πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων μπορεί να πλένει τα πιάτα σου αλλά ποιος πλένει το πλυντήριο πιάτων; Δυστυχώς, το πλυντήριο πιάτων δεν καθαρίζει από μόνο του και μάλιστα είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν τα μικρόβια.  Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα και το Πανεπιστήμιο της Γάνδης διαπίστωσαν πως διάφορα βακτήρια και μύκητες μπορούν να αναπτυχθούν στο πλυντήριο πιάτων! Γι΄αυτό και είναι απαραίτητο να το πλένεις που και που!

Τα παιχνίδια μπάνιου του παιδιού σου
Σε μια πρόσφατη έρευνα, μια ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ και την Ελβετία μελέτησαν 19 παιχνίδια μπάνιου που χρησιμοποιήθηκαν κάτω από πραγματικές συνθήκες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μύκητες στο 58%! Το πλαστικό υλικό, η ποιότητα του νερού της βρύσης, τα υγρά του ανθρώπινου σώματος αλλά ακόμη και το αφρόλουτρο είναι οι ένοχοι!

Θήκη για την οδοντόβουρτσα
Πλένεις κάθε μέρα τα δόντια σου και τοποθετείς την οδοντόβουρτσα στη θήκη της αλλά δεν δίνεις ποτέ σημασία σε αυτήν την θήκη! Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2011, ανακάλυψε πως βρέθηκαν βακτήρια στη θήκη οδοντόβουρτσας όπως το E.coli και άλλα!Κι ενώ οι περισσότερες οικογένειες θεωρούν πως το μπάνιο είναι το πιο βρώμικο μέρος στο σπίτι, κανείς δεν έδωσε σημασία σε αυτήν την θήκη!

Διακόπτες
Ανοίγεις και κλείνεις το φως πολλές φορές μέσα σε μια ημέρα. Στα τοπ με τα πιο βρώμικα αντικείμενα σε ένα σπίτι είναι εκτός από το μπάνιο και το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, και οι διακόπτες για το φως! Μπορεί επιφανειακά να μην είναι βρώμικοι αλλά κρύβουν πολλά βακτήρια γι΄αυτό και πρέπει να τα καθρίζεις συχνά-πυκνά.

Κινητό
Φυσικά το κινητό δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την λίστα. Μάλιστα, σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα διαπίστωσαν πως τα κινητά τηλέφωνα είναι 10 φορές πιο βρώμικα από το κάθισμα της τουαλέτας! Πιάσε το κινητό στο χέρια σου και ξεκίνα την καθαριότητα.

Πορτοφόλι
Πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, μερικές αποδείξεις, χαρτονομίσματα και κέρματα όλα στο πορτοφόλι σου. Το πορτοφόλι σου κρύβει βακτήρια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση σε άτομα με ανοσολογική ανεπάρκεια! Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες το πορτοφόλι σου; Ή μάλλον το έχεις καθαρίσει ποτέ;

Διαβάστε επίσης:

Βασικοί κανόνες υγιεινής που μια ζωή καταπατάς!

Photo: unsplash/Sylwia Pietruszka