Πολλοί οδηγοί είναι απρόσεκτοι ενώ οδηγούν. Και δυστυχώς πολλά ατυχήματα έχουν συμβεί ακριβώς επειδή οι άνθρωποι δεν προσέχουν όταν κάθονται στη θέση του οδηγού.  Αλλά ποια είναι τα πιο επικίνδυνα πράγματα που κάνεις στο αμάξι σου και δεν το αντιλαμβάνεσαι;

Μπορεί να οδηγάς και να τρως, να χρησιμοποιείς το κινητό σου, να καπνίζεις, να βρίζεις, να μην έχεις το μυαλό σου 100% στον δρόμο! Ποια είναι όμως τα πιο επικίνδυνα πράγματα που κάνεις στο αμάξι σου εκτός από αυτά που γνωρίζεις ήδη; Λίγο πολύ όλοι τα κάνουν, αλλά βάζεις σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική σου ζωή, αλλά και τη ζωή των άλλων.

Τα πιο επικίνδυνα πράγματα που κάνεις στο αμάξι σου

Τραγουδάς ενώ οδηγάς

Το ράδιο παίζει το αγαπημένο σου τραγούδι κι εσύ το τραγουδάς. Αλλά αυτό δεν είναι και πολύ καλή ιδέα. Γιατί η μουσική μπορεί να σε παρασύρει, να γίνεις πολύ συναισθηματικός, να ενθουσιαστείς πολύ. Και να μην είσαι 100% στο τιμόνι!

Ακουστικά ενώ οδηγάς

Ακόμα μια κακή ιδέα είναι να βάλεις ακουστικά ενώ οδηγάς. Δεν ακούς τι συμβαίνει γύρω σου και γενικά είναι σαν να χάνεις την αίσθηση με το περιβάλλον!

Φοράς τακούνια

Έχεις βάλει τα καλά σου και φυσικά φοράς τακούνια. Δεν μπορείς, όμως, να οδηγάς με τακούνια γιατί εκτός του ότι απαγορεύεται πολλά μπορεί να συμβούν. Και δεν είναι καθόλου βολικά! Να έχεις πάντα στο αμάξι και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια!

Κοιμάσαι δίπλα από τον οδηγό

Νιώθεις τα μάτια σου να κλείνουν, χασμουριέσαι και τελικά παίρνεις έναν υπνάκο! Κακή ιδέα! Όλοι έχουμε ακούσει πως έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το χασμουρητό είναι μεταδοτικό. Και θα κάνεις και τον οδηγό να νυστάζει!

Έχεις τον σκύλο σου μαζί

Εντάξει, γνωρίζουμε πως δεν μπορείς να πας πουθενά χωρίς το κατοικίδιό σου γιατί ούτε εμείς μπορούμε. Και θέλεις συνέχεια να του δείχνεις την αγάπη σου, να του κάνεις χάδια και παιχνίδια. Αλλά όλα αυτά θα πρέπει να τα κάνεις στο σπίτι και όχι στο αμάξι. Είναι επίσης επικίνδυνο να έχεις τον σκύλο σου στα πόδια σου ενώ οδηγάς (όσο ήσυχος κι αν είναι) και πρέπει να βεβαιωθείς πως ακούει και δεν θα πηδάει στο αμάξι όταν είναι εν κινήσει.  Γενικά, είναι επικίνδυνο να παίρνεις μαζί τον σκύλο σου ενώ οδηγάς, αλλά είναι προτιμότερο να είναι ένα ακόμη άτομο στο αυτοκίνητο.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, δες εδώ πότε αφαιρούνται πινακίδες και δίπλωμα με τον νέο ΚΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Οι Έλληνες είναι οι χειρότεροι οδηγοί; Τι έδειξε νέα έρευνα

Credits: Andras Vas