Ετοιμάζεσαι για ταξίδι κι ενώ έχεις κλείσει ξενοδοχεία, εισιτήρια και είσαι έτοιμος…σου έχει μείνει η βαλίτσα! Είτε φεύγεις για 3 μέρες, είτε για 10 υπάρχουν μερικά λάθη που κάνεις όταν πακετάρεις για ένα ταξίδι.

Μπορεί εσύ να θέλεις να πάρεις όλο σου το σπίτι, αλλά πρέπει να έχεις ένα μέτρο και να περιοριστείς στα βασικά. Ποια είναι αυτά; Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και καλλυντικά αλλά πάντα με μέτρο…Και φυσικά μην ξεχάσεις να πάρεις το μαγιό σου.

Ποια είναι τα λάθη που κάνεις όταν πακετάρεις για ένα ταξίδι;

Πακετάρεις όλη σου την ντουλάπα

Πακετάρεις τα πάντα για να είσαι σίγουρη πως δεν θα σου λείπει τίποτα, “just in case” μη τύχει τίποτα και δεν είσαι προετοιμασμένη.  Και ξαφνικά έχεις γεμίσει τη βαλίτσα με 25 crop tops και 15 διαφορετικά jeans. Και κάπως έτσι γεμίζει η βαλίτσα σου και δεν έχεις χώρο για τίποτα άλλο.

Πιθανότατα τα περισσότερα από αυτά δεν θα τα χρησιμοποιήσεις γιατί θα είσαι όλη μέρα με το μαγιό. Πάρε πολύ επιλεγμένα κομμάτια, για όλες τις ημέρες κι έτσι θα αποφύγεις τα περιττά.

Γεμίζεις το νεσεσέρ σου

Φυσικά, θα πάρεις ορισμένα προϊόντα περιποίησης αλλά δεν τα χρειάζεσαι όλα! Το καλοκαίρι είναι καλό να είσαι φυσική και να μην επιβαρύνεις το πρόσωπό σου με πολλά, πολλά!

Πάρε το αντηλιακό σου, την ενυδατική σου γιατί αυτά σίγουρα θα τα χρειαστείς. Μπορείς να πάρεις και μια βάση, μια μάσκαρα, το άρωμά σου και την κρέμα σώματος. Τσέκαρε μήπως το ξενοδοχείο που θα μείνεις έχει σαμπουάν, αφρόλουτρο ώστε να μην τα κουβαλάς μαζί σου!

Παπούτσια, παπούτσια, παπούτσια

Τα παπούτσια όχι μόνο είναι δύσκολο να τα πακετάρεις, πιάνουν και  πολύ χώρο. Καλό είναι να μην πάρεις μαζί σου τακούνια γιατί αν πας σε νησί πιθανότατα δεν θα τα φορέσεις ποτέ. Πάρε τις σαγιονάρες σου ή μπορείς να πάρεις και τα αθλητικά σου!

Όπως κι αν έχει βάλε τα παπούτσια σου σε μια τσάντα για να μην λερώσεις και τα ρούχα σου!

Κάνε μια καλή έρευνα για το μέρος που θα πας

Είναι σημαντικό να κάνεις μια καλή έρευνα για το μέρος που θα πας. Το κλίμα, το περιβάλλον αλλά και η κουλτούρα. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι να τσεκάρεις τον καιρό. Αν και ο καιρός είναι απρόβλεπτος, καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος.

Έτσι, θα είναι και πιο εύκολο να αποφασίσεις αν τελικά θα πάρεις αυτή τη ζακέτα, αν τη χρειάζεσαι ή είναι περιττή.

Και καλό σου ταξίδι!

Διαβάστε επίσης:

Ένα δωρεάν app για να ξέρεις τα δικαιώματά σου ως ταξιδιώτης

Photo: unsplash/rawpixel