Τα κεράκια που σιγοκαίνε στο σπίτι σου μπορεί να σου προκαλέσουν πρόβλημα

LIKE US ON FACEBOOK

Το σκηνικό είναι γνωστό: Έφτασες πρώτη σπίτι, παρήγγειλες το αγαπημένο σας φαγητό, πήρες ένα μπουκάλι κρασί, άναψες τα κεράκια και περιμένεις τον καλό σου να γυρίσει απ’ τη δουλειά για να του κάνεις έκπληξη. Μπορείς να φανταστείς τι πάει λάθος σ’ αυτή τη ρομαντική ατμόσφαιρα; Θα σου πούμε εμείς: Το κερί!

Το κάψιμο ενός κεριού είναι βλαβερό για την υγεία σου! Εντάξει, δεν είπαμε να μην ανάβεις ποτέ κεράκια στο σπίτι, αλλά μην το παρακάνεις. Μάθε ποιος είναι ο λόγος!

Το φως που τρεμοπαίζει φαίνεται τόσο cute, αλλά δυστυχώς, μερικά κεριά μπορεί να είναι αρκετά επιβλαβή για την υγεία σου.

Χημικές ουσίες

Σε πολλά σπίτια θα βρούμε κανά δυο κεριά στο τραπεζάκι του σαλονιού ή διάσπαρτα μέσα στο σπίτι. Είναι πολύ αγαπημένα διακοσμητικά αντικείμενα και μπορούν να κάνουν το κάθε δωμάτιο να φαίνεται πιο χουχουλιάρικο!

Ωστόσο, δεν είναι πάντα καλή ιδέα το να καίνε τα κεριά. Τα περισσότερα απ’ αυτά είναι φτιαγμένα από παραφίνη, η οποία είναι φτιαγμένη από πετρέλαιο. Μόλις ανάψεις κεριά με βάση την παραφίνη, μπορούν να απελευθερωθούν χημικές ουσίες, όπως το βενζόλιο. Αυτές οι ουσίες μπορεί να έχουν ερεθιστική επίδραση στην αναπνευστική οδό σου.

The Notorious Ninja GIF by Conor McGregor - Find & Share on GIPHY

Δυστυχώς, η παραφίνη δεν είναι το μόνο θέμα. Το φυτίλι ενός κεριού μπορεί να περιέχει μόλυβδο. Σε ορισμένες χώρες, είναι παράνομο να πωλούν κεριά που έχουν τέτοια φυτίλια, αλλά αυτό δεν συμβαίνει παντού. Γι’ αυτό να ελέγχεις πάντα και παντού τι φυτίλι έχει το κερί που αγοράζεις!

Η εναλλακτική λύση

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να απομακρύνεις τα κεριά από το σπίτι σου εντελώς. Όπως είπαμε, πολλά από αυτά περιέχουν παραφίνη, αλλά όχι όλα.

Υπάρχουν επίσης κεριά που είναι κατασκευασμένα από σόγια ή κερί μέλισσας. Αυτά να προτιμάς για το καλό της υγείας σου!

Cat Staying Warm GIF by Cheezburger - Find & Share on GIPHY

Επίσης, μπορείς ν’ αγοράσεις ένα ωραίο μικρό φωτιστικό που να δημιουργεί την κατάλληλη ρομαντική ατμόσφαιρα και να έχεις διπλό όφελος, καθώς δεν θα λιώσει ποτέ και δεν θα χρειάζεται να το αντικαθιστάς κάθε μέρα!

Διάβασε ακόμα:

Το τεράστιο λάθος που κάνεις όταν ανάβεις κεριά στο σπίτι σου

Photo: Pixabay

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved