Μικρόβια μπορεί να κρύβονται μες το σπίτι. Όμως, ποια είναι τα αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια μέσα στο σπίτι σου που χρησιμοποιείς καθημερινά; 

Μπορεί να σφουγγαρίζεις και να καθαρίζεις το σπίτι κάθε μέρα, να χρησιμοποιείς όλα τα απαραίτητα απολυμαντικά, ώστε να είναι καθαρό και λαμπερό. Κι όμως, υπάρχουν μερικά πράγματα μες το σπίτι σου που είναι γεμάτα μικρόβια γιατί δεν τα καθαρίζεις συχνά και αμελείς ότι μαζεύουν μικρόβια.

Ποια είναι αυτά τα αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια μες το σπίτι σου που όσο κι αν καθαρίζεις τα ξεχνάς;

Τηλεχειριστήριο

Το χρησιμοποιείς κάθε μέρα, το πιάνεις ασυναίσθητα, ακόμα κι όταν τρως. Σκέψου απλά πόσο συχνά το πιάνεις και πόσοι το ακουμπάνε κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα καταλάβεις πόσο βρώμικο είναι. Θα πρέπει, λοιπόν, ακόμα και αυτό να το απολυμαίνεις συχνά.

αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια

unsplash/ Qim Manifester

Διακόπτες

Ανάβεις και κλείνεις το φως τόσες φορές μες τη μέρα, σε τόσα δωμάτια του σπιτιού και δεν έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα πόσα μικρόβια κρύβονται στους διακόπτες του σπιτιού σου. Και φυσικά δεν τους καθαρίζεις και κάθε μέρα, άρα τα μικρόβια αυξάνονται συνεχώς.

Πόμολα

Είσαι έξω, μπαίνεις στο σπίτι και το πρώτο πράγμα που ακουμπάς είναι το πόμολο της πόρτας. Και φυσικά δεν είναι το μόνο πόμολο του σπιτιού που ακουμπάς χωρίς καθαρά χέρια. Σκέψου πως ανοιγοκλείνεις συχνά και τις μπαλκονόπορτες με τα πόμολά τους, μια ακόμα εστία μικροβίων που δεν καθαρίζεις συχνά.

αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια

Raymond Forbes LLC/ Stocksy

Σταθερό τηλέφωνο

Το σταθερό σου τηλέφωνο, όπως και το κινητό, δεν το καθαρίζεις και τόσο συχνά, ενώ το χρησιμοποιείς κάθε μέρα. Θα έπρεπε, όμως, να σκέφτεσαι περισσότερο την καθαριότητα των αντικειμένων που ακουμπάς στο πρόσωπό σου και το γεμίζουν μικρόβια. Είναι καιρός, λοιπόν, να αρχίσεις να καθαρίζεις το τηλέφωνό σου!

Πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Μην ξεχνάς πως και ο υπολογιστής σου είναι εξίσου βρώμικος και ακουμπάς το πληκτρολόγιο χωρίς να έχεις απαραίτητα καθαρά χέρια. Άσε που δεν το καθαρίζεις και συχνά! Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις;

Μην ξεχνάς πως εξίσου βρώμικα είναι και τα κλειδιά, το πορτοφόλι σου και τα χρήματα που ακουμπάς και χρησιμοποιείς καθημερινά. Γι’ αυτό πρέπει να πλένεις τα χέρια σου αρκετά συχνά, ώστε να περιορίζεις την εξάπλωση των μικροβίων.

Διάβασε ακόμα:

Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν πλένουμε ποτέ!

Photo: Pexels